Les dedicacions exclusives han estat el ‘factor decisiu’ pel malestar intern a la majoria comunal laurediana

Joan Visa durant un temps o ara Josep Roig han gaudit d’una ocupació remunerada a ple temps que pretenien Meritxell Teruel o Paqui Barbero i se’ls va negar

Meritxell Teruel, Paqui Barbero i Josep Roig, tres dels integrants de la majoria comunal laurediana.
Meritxell Teruel, Paqui Barbero i Josep Roig, tres dels integrants de la majoria comunal laurediana.
Més enllà de diferències ideològiques, de manca de confiança o de qüestions de política nacional, un dels grans cavalls de batalla que mantenen o han mantingut enfrontats membres de la majoria comunal laurediana han estat les dedicacions exclusives. I si fa unes quantes setmanes van tornar a reeixir les divisions va ser perquè la ‘potestat’ i el salari de què havia gaudit un temps el conseller major, Joan Visa, s’acordava que passaria a ostentar-los el responsable de Cultura, Josep Roig.

Certament, que tres dels components de la majoria de Laurèdia en Comú quedessin fora de la junta de govern (Meritxell Teruel, Paqui Barbero i Pere Práxedes) no va agradar gens. Però ja des del principi va agradar encara menys que després que la prerrogativa inicial de la plataforma que va guanyar les eleccions comunals el 2015 a Sant Julià contra pronòstic fos màxima contenció econòmica i cap conseller a dedicació exclusiva es canviessin les condicions i, almenys, es permetés a Joan Visa dedicar-se a temps complert al comú amb la remuneració corresponent.

Resulta, segons indiquen les fonts, que tant Meritxell Teruel com Paqui Barbero pretenien dedicar-se de forma molt notable a la tasca comunal. Fent-ho, és clar, percebent la corresponent remuneració. La petició de les dues conselleres, dues de les més clarament identificades amb Demòcrates per Andorra (DA) -més encara quan Joan Vidal, que també va dur a terme en el tram inicial del mandat una ocupació força destacada a la corporació, va acabar abandonant la formació degut a múltiples problemes i enfrontaments-, va ser desatesa. I això no va agradar gens a les conselleres. Menys encara quan altres companys de la majoria finalment sí en van poder disposar.

De fet, el conflicte a la majoria, aguditzat per la polèmica dels informes sobre les transferències comunals que va sol·licitar el comú liderat per Josep Vila i que, en certa manera, van ser l’origen d’una sentència del Tribunal Constitucional que va suposar una estocada, gran o petita, al Govern, va reprendre’s fa unes quantes setmanes, quan després d’un període força notable de dedicació exclusiva al comú de Joan Visa, l’exduaner i propietari agrícola, va decidir que era l’hora de prestar més atenció als negocis particulars.

Llavors es va acordar que el conseller de Cultura, Josep Roig, que havia agafat una excedència com a funcionari del ministeri d’Educació, assumiria el lloc de dedicació a ple temps que deixava Visa, un canvi que malgrat estar previst ara per ara no s'ha dut encara a terme. Aquesta qüestió mai no va ser ressenyada per la responsable de DA a la parròquia, Meritxell Teruel, però segons totes les fonts sempre ha planejat en l’ambient. I més que Barbero sí que va resoldre la seva situació laboral.

Comentaris (2)

Trending