L’hospital torna a prohibir les visites després dels contagis que han obligat a tancar dues ales

El SAAS ha hagut d’activar els protocols de seguretat per contagis en una ala de medicina interna i en una altra de cirurgia

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El contagi de tres pacients de l’hospital ha obligat a tancar dues ales de dues plantes diferents del centre hospitalari i, també, ha portat finalment a suspendre la possibilitat que es visitin les persones ingressades. Feia ara setmanes que no es produïa una situació com aquesta, que afecta les plantes de medicina interna i de cirurgia. De moment no se sap què hauria pogut provocar les infeccions, que portaran a prohibir també les visites en els sectors hospitalaris clausurats.

 

El SAAS ha procedit a activar els protocols de seguretat després de detectar exactament dos casos positius de pacients per coronavirus a la planta 2 i un cas positiu de pacient a la planta 3, a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Després del resultat positiu dels dos pacients de l’ala Andorra de la segona planta de medicina interna aquests s'han traslladat a la planta habilitada per a Covid-19. La resta de pacients de la planta (nou pacients) han donat negatiu en les proves.

Quant a l’ala Andorra de la tercera planta, de cirurgia, s’ha detectat un pacient positiu que ha estat traslladat a la planta específica d’infectats pel virus. La resta de pacients de la planta (setze pacients) s’està pendent del resultat de les proves que es coneixerà durant la nit. Les proves efectuades fins al moment als professionals sanitari han estat negatives. Les dues ales de les dues plantes han quedat tancades i aïllades per fer el seguiment dels pacients, per tant queden prohibides les visites.

Aquest nou ensurt, que referma el repunt de la pandèmia al Principat i l’increment de la voracitat de la malaltia al país, arriba just pocs dies després que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, recordés que gràcies a la vacunació i al fet que els sanitaris no s’infecten havien desaparegut els problemes, per exemple, a l’hospital. Si tot plegat és així, el gran inconvenient són les visites.

Comentaris (1)

Trending