El transport sanitari es queda sense ambulàncies a la Massana i Ransol

El pla director del sector i el contracte amb la concessionària recullen que hi ha d’haver servei en temporada alta, és a dir, des de l’1 de juliol i fins a mitjan setembre, i hores d’ara no s’han activat

Ambulàncies de la concessionària en les immediacions de l'hospital.
Ambulàncies de la concessionària en les immediacions de l'hospital. Toni Solanelles

Un punt negatiu més en tot el serial del transport sanitari. Com temien els treballadors de la concessionària i el sindicat que els fa costat, el servei s’ha quedat sense les ambulàncies que en temporada alta hi hauria d’haver a la Massana i Ransol. I molts dubtes hi ha que en els propers dies s’implementin aquests dos vehicles que haurien d’estar operatius durant tot l’estiu.

No hi ha personal suficient per poder garantir el servei. I segons el pla director del transport sanitari i el contracte establert al seu dia i assumit per Andorrana de Transport Sanitari, des de l’1 de juliol hi hauria d’haver en marxa o com a mínim disponibles, dues dotacions d’ambulància operatives, una basada a la Massana i l’altra a Ransol. I això hauria de ser així durant tot l’estiu. Fins a mitjan setembre.

Dues ambulàncies d'Andorrana de Transport Sanitari a l'altura de l'hospital.

Relacionat

El SAAS i la concessionària intenten salvar ‘in extremis’ el transport sanitari aquest estiu

Com que no s’està complint aquest extrem, els professionals del servei, que cada vegada són menys atès que ja hi ha hagut una desena de baixes, consideren que hi ha un incompliment de contracte i això hauria de portar el SAAS a prendre decisions d’una vegada per sempre, ja que ni tan sols amb el seu personal, que l’adjudicatària fa servir per poder garantir altres serveis estipulats en la concessió.

Les dotacions de la Massana i Ransol, que haurien d’estar operatives des de l’1 de juliol i hores d’ara no ho són, no és l’únic incompliment manifest segons fonts sindicals, que asseguren que també hi hauria d’haver una ambulància localitzable externa que fa dos mesos que no està activa. En aquest cas, però, perquè no es veiés que l’incompliment era tan flagrant, el SAAS mateix va decidir suprimir-la i, per tant, fer com si mai no hagués existit.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending