El SEP no té cap notificació oficial per testar setmanalment alumnes i docents

La presidenta del sindicat, Anna Mundó explica que l'única informació que tenen és la dels mitjans de comunicació

Comentaris

Cribratge a una escola.
Cribratge a una escola. SFGA

El Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) està a l'espera de ser informat sobre com hauran de realitzar les proves de Covid-19 als alumnes. La seva presidenta. Anna Mundó ha explicat aquest dissabte que tot el que saben és a través dels mitjans de comunicació i que els docents es pregunten sobre el procediment per mitjà de les xarxes socials.

El SEP es pronunciarà quan rebi el protocol del ministeri de Salut. Aquest divendres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar que serien els docents qui farien els tests als alumnes i als mateixos professors amb una periodicitat setmanal. Les proves formen part d l'estratègia del Ministeri de testar el 40% de la població setmanalment. Anna Mundó ha dit que en els pròxims dies es pronunciaran però que abans han de saber com es faran les formacions i altres aspectes.

La presidenta del SEP ha posat l'exemple de Catalunya. En un primer moment, les proves PCR als alumnes les havien de fer els professors i després, es va decidir per les automostres. Així el Departament d'Educació de la Generalitat començarà la propera setmana la formació dels docents perquè facin un "guiatge" als alumnes a partir d'ESO per recollir-se ells mateixos l'automostra a través de frotis nasal en cas de positiu al grup.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending