Salut insisteix que s’està “ben encarrilat” per superar la segona onada de la pandèmia

L’índex de reproducció s’estanca al tomb de l’1 després que en les darreres hores s’hagin detectat 54 nous casos de Covid, que fa que els darrers dies la mitjana de positius hagi passat de prop d’un centenar cada dia a menys de vuitanta

Compareixença del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, al costat del titular d'Economia, Jordi Gallardo.
Compareixença del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, al costat del titular d'Economia, Jordi Gallardo. SFGA

El ministeri de Salut continua mantenint que s’està “ben encarrilat” per superar la segona onada de la pandèmia i, en paraules del titular de la cartera, Joan Martínez Benazet, el nombre de casos detectats durant el cap de setmana “no em preocupen” dins d’un escenari de control de la situació per part de l’àrea Covid del departament. L’índex de reproducció, que és un dels elements clau en la gestió de la crisi sanitària, s’ha estancat al tomb de l’1 després que en les darreres 24 hores s’han diagnosticat 24 casos nous.

Martínez Benazet ha explicat que si fins fa uns dies els casos s’acostaven al tomb dels noranta o cent cada dia, aquests darrers dies la mitjana ha baixat a menys de vuitanta positius el dia, en concret, a 76. Actualment hi ha 1.030 persones formalment contagiades, després que durant les darreres hores s’hagin donat 84 altes. Sortosament, aquest dilluns tampoc no hi ha hagut cap més defunció, amb la qual cosa la xifra continua en 75 (22 del bot d’aquesta tardor).

En global, fins ara, al Principat s’han detectat 5.437 casos positius des de l’inici de la pandèmia, dels quals 4.580 corresponents en aquesta segona onada. En tot aquest temps hi ha hagut 4.332 recuperacions. La pressió hospitalària també es manté molt estable, amb 27 pacients ingressats a l’hospital, dels quals dinou en planta i vuit més a l’UCI, set d’ells intubats. Al Cedre, a la planta Covid, hi queden quatre pacients i és previsible que en les properes hores hi hagi alguna alta més.

Sense llançar coets, Martínez Benazet ha remarcat el fet que “estem ben encarrilats i que el nombre de casos dia tampoc no ha augmentat i estan sota control de l’àrea Covid”. El ministre ha informat també que en el conjunt del país hi ha 31 classes amb controls actius, és a dir, amb alumnes confinats. Vuit d’aquestes 31 aules estan totalment confinades.

Comentaris (1)

Trending