Prats plega de número 2 de l’hospital i Pascual es perfila com a substitut

El SAAS anuncia que el controvertit director assistencial es desvincula de la institució el 30 de setembre i l’internista, que ha tornat al centre, és el principal candidat a succeir-lo

Marcel Prats.
Marcel Prats.

Plega Marcel Prats. ¿Arriba Marc Pascual? El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha anunciat aquest dimarts que el fins ara director assistencial de la parapública i, per tant, número dos de la institució es desvincularà del SAAS a 30 de setembre. Prats va arribar el 2019 per agafar el relleu a Joan Martínez Benazet, que en aquell moment va fer el salt del centre sanitari al ministeri de Salut. Ara, el recanvi de Prats podria molt ben ser Marc Pascual, que ha tornat al SAAS després d’uns anys allunyat.

Bona part dels professionals de la parapública, de l’hospital, responsabilitzen Prats de la disbauxa que en molts moments hi ha hagut al centre sanitari. Cert és que per damunt hi té Josep Maria Pique com a director general, però algunes de les decisions -o omissions- més controvertides en el sí del SAAS s’atribueixen a Marcel Prats. Les fonts consultades han mostrat certa sorpresa que plegui ja, encara que ningú dubtava que amb el final de la legislatura política, Prats també esgotaria el seu mandat com a número 2 del SAAS.

El doctor Marcel Prats durant una entrevista.

Relacionat

“M’he trobat un nivell professional molt alt, els equipaments són tremendament correctes i el moment és una gran oportunitat”

En aquest marc, l’arribada de Marc Pascual de nou al SAAS pot ser un element definitiu per al moviment de peces. De fet, ja fa temps que se sap que aquest especialista en medicina interna que ja durant molts anys va ser un dels especialistes de referència en malalties infeccioses de l’hospital tornaria al SAAS. El retorn de Pascual ja l’havia deixat lligat Martínez Benazet. Fins i tot algunes fonts han assegurat que l’ex-ministre hauria deixat embastat, també, l’aterratge de Pascual a la direcció assistencial. Almenys, l’internista assumiria la direcció del servei de pal·liatius.

pascual
Una xerrada de Marc Pascual.

La comunicació del SAAS anunciant la baixa de Prats el 30 de setembre no fa referència al seu recanvi més enllà de comunicar l’inici d’un procés de selecció per triar nou director assistencial. Curiosament, Marc Pascual, que al seu dia va deixar la institució hospitalària andorrana per motius personal, s’ha reincorporat al SAAS a principi d’aquest mes d’agost, completant un procés de retorn que ja fa temps que internament se sabia.

Àngel Seara durant una sessió clínica.

Relacionat

Revolta al servei de radiologia de l’hospital

I la pressió sobre Prats era cada vegada major pels múltiples fronts oberts i focs que no s’han apagat degudament a l’hospital, ans el contrari. Des de la gestió de múltiples aspectes interns relacionats amb la pandèmia a casos com ara el de radiologia com algun dels més recents han encès els ànims en contra de la direcció.

Comentaris (24)

Trending