El SAAS ha invertit més de 400.000 euros en formació del personal els darrers tres anys

La pandèmia va fer caure de manera molt important els cursos programats per als anys 2020 i 2021

Comentaris

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha invertit més de 400.000 euros, en concret 419.552, en plans de formació per al personal els darrers tres anys. La pandèmia ha fet caure de forma important, això sí, els cursos que hi havia previstos per als anys 2020 i 2021. De fet, la planificació de formació ja venia marcada des del 2017 i per a un període d’entre cinc i sis anys.

Aquestes dades les aporta el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en el marc d’una resposta parlamentària a una pregunta formalitzada per la consellera general no adscrita Carine Montaner. Segons la resposta, àmplia, donada pel titular de Salut, les empreses Lidera i Opció Recursos Humans són les que es van adjudicar les diverses formacions programades.

El 2019 es van invertir en formació, segons la resposta donada a Montaner, 215.053 euros. I els exercicis següents la despesa en aquesta matèria s’ha reduït molt. Fins a 117.142 euros el 2020 i fins a 87.357 fins al 30 de setembre el 2021. “La davallada en l’organització de formació que s’observa l’any 2020 i que ha continuat l’any 2021 està motivada per la situació de pandèmia generada per la Covid”, segons explica Martínez Benazet.

Els plans de formació responen a la proposta de distribució del pressupost segons els tres tipus de formació definits en el Reglament de formació aprovat també pel consell directiu el 5 de juliol del 2018. D’aquesta manera cal observar tres eixos fonamentals.

La formació estratègica: formació que permetrà assolir els objectius establerts en el Pla estratègic del SAAS o programes corporatius per al desenvolupament d'una cultura comuna dins del SAAS. La formació inicial: formació que ha de rebre el personal per desenvolupar les habilitats i els coneixements necessaris per a les tasques pròpies del lloc de treball que ocupa, així com per adaptar-se a un canvi de lloc de treball. I la formació continuada, tècnica o específica: la formació vinculada amb el lloc de treball i l’entorn laboral de la persona que fa referència a l’actualització dels coneixements tant generals com tècnics necessaris.

Etiquetes

Comentaris

Trending