Retiren tests d’antigen d’una marca venuda també a Andorra per un increment de falsos positius

L’alerta ve d’Irlanda i l’Agència espanyola de medicaments i productes sanitaris ha demanat a les farmàcies que deixin de vendre els dispositius de la xinesa Genrui Biotech

Comentaris

Test d'antígens, un suposadament negatiu i un altre positiu.
Test d'antígens, un suposadament negatiu i un altre positiu. ARXIU

Irlanda i Espanya estan demanant a les farmàcies dels seus respectius països que deixin de comercialitzar, si ho feien, els tests d’antigen de la marca xinesa Genrui Biotech. Aquests dispositius també s’han venut en algunes de les farmàcies andorranes. Els darrers dies hi hauria hagut un increment de suposats falsos positius.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha demanat a les farmàcies que deixin de vendre testos d’antígens de la marca xinesa Genrui Biotech. El producte en concret és Genrui Sars-Cov-2 Antigen Test Kit (referències 52104097 i 52112086). A Espanya s’ha distribuït per sis empreses, una d’elles amb seu a Barcelona.

L’alerta ha sorgit d’Irlanda, després de rebre les queixes d’uns 500 consumidors els últims dies. Les autoritats reguladores irlandeses, que consideren que és un augment significatiu d’errors, han aconsellat retirar el producte del mercat.

El ministeri de Sanitat espanyol ha decidit seguir el mateix camí que Irlanda i també ha obert una investigació, paralel·la a la del fabricant i el distribuïdor europeu. De moment, i com a mesura preventiva es demana la retirada del producte fins que hi hagi conclusions.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending