Reforma de la clínica Verge de Meritxell per ampliar les consultes mèdiques de l’edifici

El projecte es durà a terme entre setembre i maig del 2022 i permetrà guanyar, entre altres, un servei d’envelliment i salut i un altre de traumatologia, a més d’ampliar les dependències de diàlisi

Una imatge de la Clínica Meritxell.
Una imatge de la Clínica Meritxell.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària vol impulsar una reforma important de la planta baixa de la clínica Verge de Meritxell. L’objectiu és transformar els actuals espais administratius en més consultes externes i despatxos mèdics. Entre altres novetats, es vol que hi hagi dependències per a un servei de traumatologia i un centrat en envelliment i salut. Les obres es faran per fases a partir de la tardor i fins a finals de l’any vinet.

La parapública sanitària ha començat el procés per canviar els usos de la primera planta de la clínica. Actualment, són espais bàsicament administratius però es considera necessari readaptar-los per fer front a la necessitat d’espais vinculats a l’atenció mèdica. Ara, s’ha convocat el concurs per contractar la persona que ha de definir com quedarà tot el pis.

Es té clar, però, que la reforma ha de permetre guanyar consultes externes i despatxos mèdics. Entre ells, dos de nova creació com són un servei d’envelliment i salut que tindrà connexió amb el jardí exterior i un altre de traumatologia. A banda, es vol ampliar les dependències de diàlisis mentre que les oficines d’atenció al viatger i de revisions mèdiques es traslladaran a una altra planta de l’edifici de consultes. També es crearà un despatx d’atenció a l’usuari.

La reforma es durà a terme en tres fases, amb la idea de tenir la menor afectació possible a la resta d’usuaris del centre sanitari. La primera, entre el 20 de setembre i el 20 de novembre, permetrà ja crear el servei d’envelliment i salut. La segona, des de finals de novembre fins al 31 de gent, amb les obres de les dependències de traumatologia com a eix central. Ja entre febrer i abril s’hauria d’acabar el projecte amb l’ampliació del servei de diàlisi.

Etiquetes

Comentaris

Trending