El PS reclama centrar els esforços en vacunar els majors de 75 anys de seguida que hi hagi dosis

El conseller Jordi Font demana a Salut que des d’ara fins al 8 de març es contacti amb tots els residents al país de més edat per tal que no s’hagi de demorar més la vacunació

Jordi Font en declaracions posteriors a la comissió legislativa de Sanitat.
Jordi Font en declaracions posteriors a la comissió legislativa de Sanitat. Toni Solanelles

Amb la sorna i la ironia que el caracteritza, el conseller socialdemòcrata i president de la comissió legislativa de Sanitat, Jordi Font, ha exigit aquest dimarts al ministeri de Salut que veient que no arribaran vacunes fins al 8 de març, des d’ara i fins llavors es facin les gestions necessàries per tenir localitzats tots els residents de més de 75 anys i de seguida que arribin més dosis del vaccí contra la Covid es procedeixi a vacunar-los sense més dilació.

Font ho ha denominat “la brigada dels 75”, i ha recordat que alhora que és la franja més vulnerable i que més està morint “ara se’ls ha de fer costat més que mai”, també ha deixat clar que són ‘només’ 2.500 persones que des d’ara fins al 8 de març s’han d’haver localitzat tots i haver establert el full de ruta i la manera per vacunar-los amb celeritat. “Anticipem-nos, posem fil a l’agulla i resem perquè aquesta vegada sigui veritat” que arriben vacunes.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, exposant les dades epidemiològiques durant la compareixença.

Relacionat

Salut espera 5.800 vacunes de Pfizer per al 8 de març i preveu que a partir de llavors n’arribin més

El conseller del PS ha deixat clar que per molt que hi hagi una plaça de braus com a centre de vacunació massiva, hi haurà gent gran que no pot sortir de casa, que no pot caminar o que no es pot desplaçar perquè ningú els pot acompanyar. Per tant, considera que fins al 8 de març hi ha temps de marge per establir com s’actua amb aquesta franja de la població i fer-ho tan bon punt hi hagi les vacunes al Principat. Una arribada de les vacunes sobre la qual també ha ironitzat Jordi Font.

El parlamentari no només ha fet vots per resar, també ha assegurat que “no acabo d’entendre res, la veritat”, en relació als compromisos amb Espanya i França que després no es compleixen. De fet, ha encoratjat a dir amb noms i cognoms quin són els comandaments que adopten compromisos que després no se segueixen. “M’estranya que no siguem capaços de fer complir els tractes, que hi són per complir-los”. I també ha mostrat astorament pel fet que França, “un país que conec, seriós i rigorós”, tampoc no fa arribar les vacunes pactades. “És de Kafka. No acabo d’entendre tot aquest embolic.”

Comentaris (2)

Trending