Primers contactes amb empresa i treballadors del mediador del cas del transport sanitari

El personal té molt clar que la concessionària s’ha de cenyir a la llei i a les condicions que van regir el concurs i que “ara no s’estan complint”

Una ambulància del transport sanitari.
Una ambulància del transport sanitari. Toni Solanelles

El mediador elegit pel personal d’Andorrana de Transport Sanitari ja ha començat a fer els primers contactes en vista a conèixer la posició de les parts abans de dur a terme una trobada global per mirar d’aconseguir un punt d’equilibri que no es preveu senzill. El transport sanitari assistit però no medicalitzat passa per un moment d’allò més complexe. De fet, hores d’ara és el personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) qui fent extres a càrrec de la concessionària està garantint el servei.

La situació, segons que han confirmat diverses és rocambolesca, perquè resulta que és la institució que ha externalitzat el servei la qui realment està salvant els mobles a la concessionària. El mediador designat, Ramon Tena, ja hauria fet una primera reunió amb els representants de l’empresa i aviat es trobarà amb delegats del personal. En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que el procés de mediació es fa atès que va ser l’administració qui ho va demanar. Però no s’hi confia en excés.

Les fonts consultades han indicat que els treballadors tenen clar que no es mouran del que consideren el mínim dels mínims. Que la concessionària se cenyeixi a la legislació vigent i a les condicions que el SAAS va imposar en el marc del concurs al qual es va presentar Andorrana de Transport Sanitari. Segons fonts del personal, aquests pactes, que la concessionària hauria subscrit hores abans d’iniciar el servei el passat 1 de setembre, s’haurien concretat amb la firma d’una carta de subrogació.

Les mateixes fonts han concretat que els treballadors no estan disposats a acceptar cap conveni col·lectiu que no sigui per millor les condicions que tenien amb l’anterior adjudicatària del servei i que s’haurien d’haver mantingut per l’observança de l’obligació de subrogar-se a aquelles que imposava el concurs. De moment, el mediador intervinent està analitzant la qüestió des de la prudència i la discreció.

Comentaris (11)

Trending