La pandèmia suma una nova víctima, la sisena vinculada al brot de Sant Vicenç d’Enclar

Aquest matí ha mort una de les dones que havia estat traslladada des de la clínica geriàtrica privada al Cedre, esdevenint la defunció 92a relacionada amb la crisi sanitària

Intervenció de sanitaris al Cedre.
Intervenció de sanitaris al Cedre. Cristian Cortés

La pandèmia que continua mostrant-se amb tota la seva cruesa al Principat i a molts d’altres indrets d’arreu del món, ha sumat aquest matí una nova defunció. Es tracta de la 92a mort lligada a la crisi sanitària. Es tractaria d’una interna de la residència de Sant Vicenç d’Enclar que degut a l’agreujament de les seves dolences a causa del coronavirus hauria estat traslladada al Cedre.

Es tracta de la sisena defunció derivada del brot que es va declarar el 5 de gener al centre geriàtric privat concertat i que ha causat una infecció gairebé a la pràctica totalitat dels interns de la residència, que eren poc més de mig centenar a l’inici de la pandèmia. També hi ha contagiats, oficialment, 32 professionals del centre, molts d’ells de l’àmbit sanitari, el que ha fet que des del SAAS i la Creu Roja s’hagi de donar suport logístic i de recursos humans als treballadors que encara estan operatius a Sant Vicenç d’Enclar.

També és cert que els primers contagiats en l’àmbit laboral de la clínica privada s’han anat recuperant i s’han anat reincorporant als seus llocs de treball, alhora que la direcció de la residència ha contractat personal de suport. No obstant, per ara, i encara que vagin recuperant-se, si no és imprescindible, els interns de Sant Vicenç traslladats al Cedre es mantindran en aquest segon centre.

Comentaris

Trending