Metges de l’hospital reclamen més restriccions i el Cedre anul·la visites i sortides

L’increment de casos de coronavirus, amb brots que han afectat directament el centre hospitalari, preocupen molt als professionals que temen que es desbordi la situació i no es pugui controlar, per això també el SAAS està dictant mesures preventives

Una imatge de l'entrada al Cedre.
Una imatge de l'entrada al Cedre. Cristian Cortés

Metges que exerceixen a l’hospital, però també d’altres àmbits de la sanitat andorrana, estan reclamant a les autoritats que dictin noves mesures restrictives i si cal un confinament similar al de la primavera passada, per mirar de frenar l’auge de casos de coronavirus i, especialment, per evitar que s’hagin d’incrementar les hospitalitzacions en un moment en al qual al centre s’hi han detectat dos brots de la malaltia que han afectat molt el funcionament del dispositiu. Alhora, i de forma preventiva, el Cedre ha anul·lat el règim de visites i de sortides.

Davant la incertesa dels casos detectats entre els pacients de l’hospital, i veient que hi ha un increment dels nous positius reportats diàriament, els professionals de la medicina voldrien més restriccions per intentar evitar que es descontroli la malaltia i amb la situació desbordada que sigui molt complicat tornar-hi a posar ordre. Els casos directament vinculats a l’hospital haurien suposat un punt d’inflexió molt gran en la pressió sanitària tot i que el repunt de la casuística, segons altres experts, no és ni de bon tros tan agut com el que hi va haver l’octubre. Però els metges no volen riscos excessius més encara quan la Covid ha entrat de ple al centre hospitalari.

El SAAS ja ha activat una nova fase del protocol i està adoptant mesures preventives en diversos àmbits i espais. Així, aquest matí s’acaba de comunicar als familiars dels interns del Cedre que se suspèn, fins a nova ordre, el règim de visites i sortides a l’exterior. Tot i que a dia d’avui, no hi ha residents positius de Covid-19 entre els usuaris de la residència, queden anul·lades totes les visites al Cedre, segons que s’ha comunicat als familiars a través d’una circular.

Alhora, també se suspenen “les sortides tant amb vostès, els familiars, com les sortides de grup i passejos que estàvem portant a terme de forma regular”. La direcció del centre sociosanitari dependent del SAAS deixa clar que “aquesta és una mesura transitòria que esperem que es pugui revertir de forma ràpida”. Ara, l’anul·lació de visites i sortides no té, ara per ara, una data de reversió establerta.

Comentaris

Trending