França manté el confinament almenys els pròxims 15 dies amb previsió d'allargar-lo

A partir de l'1 de desembre tot i que s'aixequin algunes mesures es continuarà necessitant una declaració de responsabilitat per moure's i les fronteres seguiran semitancades amb la qual cosa perilla la presència de turistes francesos a Andorra pel pont de la Puríssima

Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dijous.
Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dijous. LCI

El primer ministre francès, Jean Castex ha anunciat aquest dijous que el confinament es mantindrà durant els pròxims 15 dies amb previsió d'allargar-lo. Això implica que continuaran tancats els bars i els restaurants i els comerços no essencials. Ha comentat que seria una irresponsabilitat aixecar ara algunes de les mesures. En el cas que la situació millori a partir de l'1 de desembre es podrien obrir els comerços però en cap cas els bars i els restaurants.

Catex ha advertit que "hi ha una extrema tensió en els hospitals i la pressió ha augmentat considerablement". Hi ha una hospitalització cada 30 segons i una persona ingressada a l'UCI cada tres minuts. El 40% dels pacients a la unitat de cures intensives té menys de 65 anys. S'ha superat el pic del mes d'abril. Els desplaçaments de casa al treball han disminuït un 22% i els viatgers al metro de París han baixat un 55%.

Segons les previsions, el pic de la segona onada s'hauria de produir durant la setmana vinent. Castex no descarta que les festes de Nadal es puguin desenvolupar amb una certa normalitat. Ha demanat que els ciutadans portin la mascareta també a casa. Les fronteres continuaran semitancades i per desplaçar-se caldrà continuar omplint una declaració de responsabilitat.

Les escoles continuaran obertes i hi haurà més controls del teletreball. Amb aquest anunci del primer ministre sembla molt difícil que durant el pont de la Purissima pugui haver-hi turistes francesos a Andorra.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending