França prolonga l'estat d'emergència fins al 16 de febrer

El text ha estat aprovat aquest dimecres a l'Assemblea Nacional en una segona votació després que dimarts s'acceptés la data del 14 de desembre

L'Assemblea Nacional ha aprovat la prolongació de l'estat d'emergència.
L'Assemblea Nacional ha aprovat la prolongació de l'estat d'emergència. Altaveu

L'Assemblea Nacional francesa ha restablert aquest dimecres el calendari de l'estat d'emergència sanitària, permetent el govern prendre mesures excepcionals contra la pandèmia de la Covid-19 fins al 16 de febrer. El text ha estat aprovat per 272 vots a favor i 108 en contra, després de debats sovint acalorats. Ha de ser examinat aquest dijous pel Senat, i després tornarà per a una lectura final a l'Assemblea Nacional. 

Els vots de l'oposició havien permès aprovar dimarts una esmena que fixava el termini per a aquest estat d'emergència el 14 de desembre en lloc del 16 de febrer, amb la sorpresa del govern i de la seva majoria que va patir les absències d'alguns diputats. Aquest dimecres, però, els vots dels partits de la majoria (LREM, Modem i Agir) han superat clarament els dels partits de l'oposició d'esquerra i de Les Républicains (LR).

El govern ha exposat que la situacio de la pandèmia justifica la prolongació de l'estat d'emergència. Hi ha 11 milions de casos i els diversos països l'afronten amb més mesures. Els Països Baixos endureixen el confinament, Àustria viu sota el toc de queda i Hongria ha imposat l'estat d'urgència. Grècia tanca comerços i restaurants, mentre que a França, Emmanuel Macron ha reunit un nou consell de defensa aquest dimecres.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending