Andorra avalua parar la vacunació amb AstraZeneca després que França i Espanya l’hagin suspès

El comitè tècnic que assessora el ministeri de Salut està reunit estudiant els lots de vaccí d’Oxford que han arribat al Principat i altres elements referents al fàrmac

Un vial d'AstraZeneca.
Un vial d'AstraZeneca. ARXIU

El comitè tècnic que assessora el ministeri de Salut està analitzant la situació relativa amb la vacunació amb AstraZeneca després que França, Alemanya, Itàlia i finalment també Espanya hagin decidit deixar d’administrar, per ara, les vacunes desenvolupades per la universitat d’Oxford.

Espanya anunciarà en breu l’aturada de quinze dies de l’administració de vacunes d’AstraZeneca mentre s’aclareix si aquest fàrmac és causant de reaccions adverses com ara casos de trombosi o no ho és. Aquesta mateixa mesura prèviament ja ha estat adoptada per altres estats com ara els Països Baixos, Irlanda, Dinamarca, Noruega i Islàndia.

La vacuna d’AstraZeneca i Oxford és la que s’ha estat administrant la darrera setmana al Principat. França en va enviar 3.000 dosis, que durant molts dies han estat les úniques de què disposava el país. També d’AstraZeneca són les vacunes que Andorra ha de rebre en el marc del projecte Covax.

Alguns dels principals països europeus aparentment no veuen clara la vacunació amb l’esmentat vaccí i l’han aturada mentre que la farmacèutica assegura que el seu producte no genera més adversitat que qualsevol altra vacuna. L’OMS també defensa que cal continuar amb la vaccinació perquè és important arribar a la immunització majoritària de la ciutadania.

Aquest és el missatge que ha ofert aquest mateix dilluns el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per defensar la continuació de la vacunació que, malgrat tot, està a punt d’interrompre’s atès que ja no queden pràcticament dosis. Ni d’AstraZeneca ni de Pfizer, que són les dues farmacèutiques de les quals es disposava de vaccí els darrers dies.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending