La direcció del SAAS avisa que el ‘bloqueig’ del comitè d’empresa perjudica l’assoliment de millores

La cúpula de la parapública explica al personal que està treballant de forma unilateral però decidida en la recuperació de les primes per objectius i en un canvi de model de guàrdies que comporti una millor coordinació i un increment de la remuneració

La ministra de Salut, Helena Mas, i la directora general del SAAS, Meritxell Cosan.
La ministra de Salut, Helena Mas, i la directora general del SAAS, Meritxell Cosan. SFGA

La direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) considera que les anades i vingudes que està tenint el comitè d’empresa està comportant una pèrdua de temps que perjudica l’assoliment de millores laborals. Amb tot, en una comunicació interna, la cúpula de la gestora dels serveis sanitaris públics del país exposa que està treballant tot i que sense la presència dels representants del personal, perquè van declinar assistir a les reunions de treball, en la recuperació de les primes per objectius i en un canvi de model de guàrdies que comporti una millor coordinació i un increment de la remuneració.

En la comunicació interna, en què inicialment s’exposa la línia de treball adoptada per la direcció del SAAS en relació amb la negociació d’un nou conveni col·lectiu, s’hi explica que “el comitè d’empresa continua sense president i, a més, incomplet donat el degoteig de dimissions internes i balls de cadires”. Davant d’això, la direcció “creu que s’està perdent un temps molt important i valuós per construir una proposta sobre la qual negociar i finalment rubricar un nou conveni col·lectiu que millori les condicions laborals de tota la plantilla del SAAS”

Si no hi ha un acord entre les dues parts, “el conveni actual es renovarà tàcitament, perdent oportunitats econòmiques, de captació de talent, però també de regularització de certs aspectes que avui en dia poden ocasionar un greuge comparatiu entre professionals”

En cas de no assolir un text que convenci les dues parts, recorda la comunicació interna, “el conveni actual es renovarà tàcitament, perdent oportunitats econòmiques, de captació de talent, però també de regularització de certs aspectes que avui en dia poden ocasionar un greuge comparatiu entre professionals”. Amb tot, “la direcció ja està treballant, tot i no poder comptar amb el comitè d’empresa en els grups de treball”, que prèviament ha detallat que són vuit, en la consecució de tot un seguit de millores “rellevants”.

En el comunicat s’exposen tres o quatre de les iniciatives amb què s’està treballant. Així, “la recuperació de la DPO -primes per objectius- és una eina clau per reconèixer i promoure el talent, per incentivar polítiques sanitàries, i impulsar el desenvolupament de l’organització. La seva implementació requereix compromís per establir objectius i indicadors d’avaluació ben definits, per garantir l’equitat i l’assoliment satisfactori de la seva utilitat”. En aquest sentit, i “en cas d’aconseguir un marc negociador constructiu i un acord abans de l’estiu, podríem fins i tot estar en disposició de definir objectius pel període de 12 mesos entre juliol 2025 i juny 2026 per ser avaluats i procedir a l’abonament escaient en aquesta darrera data”.

També es treballa “en un canvi de model de guàrdies que ha de suposar un sistema més equitatiu i una millora de la remuneració” i en el nivells C i D del pla de carrera. En concret es pretén “revisar criteris i remuneració com a mesura de reconeixement al talent i l’excel·lència, i fer que pugui esdevenir un atractiu per a la captació de professionals”. Així mateix, en la comunicació s’hi exposa que “en el marc dels grups de treball de la negociació en curs del pròxim conveni col·lectiu, està previst fer una anàlisi de competitivitat i equitat retributiva de les diferents categories laborals alineat amb les descripcions de cada lloc de treball”. I en concret s’hi esmenta com a exemples el “del col·lectiu d’administració, portalliteres, bugaderes i d’altres”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending