La Creu Roja deixarà de fer el transport sanitari no assistit el 31 de desembre

El Govern convoca el concurs per trobar una empresa que gestioni el servei; qui guanyi haurà de subrogar-se els onze treballadors que actualment estan empleats per l’ONG

Una ambulància de Creu Roja.
Una ambulància de Creu Roja.

Govern ha engegat el procés per trobar una empresa que es faci càrrec del transport sanitari no assistit, fins ara coordinat des de la Creu Roja. El concurs convocat ara ha de permetre trobar un adjudicatari que substitueixi l’ONG un cop acabi la pròrroga encara vigent, el 31 de desembre. El plec de bases garanteix que els onze treballadors actualment a sou de l’entitat seran assumits per la nova gestora, mantenint les condicions laborals i drets.

Feia temps que s’hauria d'haver fet el relleu en aquest servei, però, fins ara, s’ha anat endarrerint. El motiu, “La complexitat” del dossier, segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover. Ara, sí que es llença el concurs, al qual no es presentarà Creu Roja. “Amb ells hem mantingut reunions i vam veure, de mutu acord, que si hi havia empreses privades que ho volien fer, ja marxava una mica de la definició d’ells com a entitat”, ha comentat el titular de Finances. Això sí, l’ONG ha ajudat a “orientar el plec de bases”.

El procés tindrà una primera fase de presentació d’ofertes que s’allargarà fins al 25 d’octubre. Posteriorment, es valoraran i es decidirà. Després caldrà veure si l’adjudicatari està en disposició d’oferir el servei ja des de l’1 de gener o, si per contra, cal alguna transició. Jover ha deixat clar que “és necessari i no deixarem la ciutadania sense ell; si hi ha algun problema, es trobarà una solució”.

Un dels punts claus del plec de bases és que caldrà tenir en consideració a les persones que, fins ara, treballen amb Creu Roja. En total, onze. “Es marca que s’ha de comptar amb aquesta plantilla i respectar-li els elements d’antiguitat”, ha explicat Jover.

El ministre també ha posat en relleu que la idea és que el preu final pel qual s’adjudiqui el servei no tingui un impacte en l’usuari. Es mantindrà la tarifa actual fixada per la CASS, de la qual la parapública assumeix el 90% i l’assegurat la resta. La diferència de cost serà abonada des del Govern.

Comentaris (1)

Trending