Tres dies seguits sense nous casos des que es va iniciar la crisi del coronavirus

Les recuperacions s’han multiplicat per deu respecte dels positius nous aquesta darrera setmana

Les darreres hores s'han rebut els resultats de 140 PCR.
Les darreres hores s'han rebut els resultats de 140 PCR. ARXIU

Per primera vegada des que es va iniciar la crisi del coronavirus, aquest diumenge ha estat el tercer dia consecutiu que no s’ha registrat formalment cap cas nou. Això sí, en les dades oficials, per ara, no s’hi sumen els resultats de les PCR procedents de les prescripcions mèdiques que s’estan fent arran dels tests massius. És clar, però, que almenys per ara la incidència del virus va a la baixa.

De fet, la darrera setmana, de diumenge a diumenge, les recuperacions multipliquen per deu els nous casos positius, que no vol dir que no hi hagi persones que continuen contagiades. De casos actiu, aquest diumenge n’hi ha 93, dos menys dels que hi havia ahir. Els casos totals haguts al país des que es comptabilitzen formalment positius per PCR són de 761, els mateixos que ahir i sis més que diumenge passat.

WhatsApp Image 2020 05 17 at 16.03.06 

Un capítol que sortosament no ha experimentat variacions aquest diumenge és el de les defuncions. La xifra es manté en 51. Durant la setmana que avui acabem sols hi ha hagut tres baixes, i dues d’elles es van donar durant la jornada d’avui. De persones recuperades formalment de la malaltia n’hi ha 617, que són dues més que ahir i 67 en el conjunt de la setmana, una xifra prou alta i significativa de l’aparentment bona evolució oficial que està experimentant la pandèmia al país.

De la resta d’indicadors que el Govern diàriament ofereix, es manté el nombre de sanitaris i membres dels cossos especials infectats. 22 en el primer cas i 2 en el segon, una davallada de nous sanitaris i dos uniformats en aquesta darrera setmana. On sí que hi ha hagut moviment, i per bé, és entre els ingressats positius al centre hospitalari i al Cedre.

WhatsApp Image 2020 05 17 at 16.03.05 2

En les darreres 24 hores hi ha hagut una alta a cadascun dels dos centres si es té en compte el sumatori governamental. Això fa que hores d’ara restin dotze persones amb coronavirus ingressades al Cedre, de les quals set procedeixen de residències diferents a la pública i hi ha vuit persones hospitalitzades, només una de les quals, com ahir, a l’UCI. En les darreres 24 hores s’han rebut 140 resultats nous, dels quals 135 són negatiu i cinc positius.

Que siguin positius no vol dir que es tracti de casos nous sinó de persones que esperen la curació i quan se sotmeten a les PCR continuen donant que es mantenen infectades. Cal tornar a deixar clar, però, que aquestes dades no recullen els resultats que s’obtenen de les PCR indicades a partir del cribratge massiu.

WhatsApp Image 2020 05 17 at 16.03.05

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending