Treballadors de sectors turístics reclamen a Govern que estableixi cribratges periòdics

Empleats d’hotels o comerços lamenten que treballen sota mínims i sense saber en quines condicions es troben molts clients, que en ocasions descobreixen per casualitat que estan contagiats

Una cambrera servint una taula.
Una cambrera servint una taula. arxiu

Treballadors de sectors econòmics amb clara incidència turística i que treballen de cara al públic, com poden ser empleats d’hotels, de restaurants o de comerços, demanen a Govern que estableixi cribratges obligatoris periòdics per tal de seguir el seu estat de salut. Asseguren que es passen moltes hores cara al públic i que desconeixen l’estat de salut de molts clients, descobrint en ocasions per casualitat que estan contagiats de Covid.

En molts casos, lamenten que treballen sota mínims. I que la incidència del coronavirus encara ho està fent tot més complicat. “Les plantilles ja estan prou ajustades per mirar de contenir les despeses de personal i ara ens trobem que si hi ha baixes costa molt de quadrar tot plegat, però tampoc no pot ser que se’ns exposi d’una manera tan flagrant a emmalaltir”, afirmen alguns dels afectats, que lamenten que hi ha casos en què se’ls amaga que hi ha clients positius. “I no pas per part dels clients, molt sovint són els responsables de l’empresa que eviten dir-ho”.

Recorden que aquests cribratges per als professionals de sectors que treballen constantment amb públic es van fer una única temporada. “I seria bo que s’hagués mantingut. Potser no ha convingut. O per la despesa extra que suposa o perquè per mantenir una plantilla en condicions caldria un reforç de personal.” Però recorden que igual com el treballador acaba exposat al virus, també els clients que estan sans estan exposats a contagiar-se si resulta que l’atén un empleat que està infectat i aquest no ho sap o com que té una simptomatologia lleu “va tibant del carro”.

Els consultats han assegurat que en el sector serveis encarat al turisme hi ha una incidència notable de contagis. I més que hi seria encara si es fessin cribratges periòdics permanents, perquè es confirmarien infeccions entre persones asimptomàtiques o que tenen una clínica molt lleu. Alhora, “en la majoria dels hotels, el dia que marxen els clients, s’acaba sabent que aquella persona és positiva. Però paga i marxa i s’ha acabat”. “Cert que tots mirem d’adoptar mesures, però queda clar que amb l’altra transmissibilitat d’Òmicron no sempre és suficient.”

Comentaris (9)

Trending