Setanta nous contagis fan que els casos actius ja freguin els 1.100

Salut trasllada set padrins de l’hospital a l’àrea Covid del Cedre per donar-los “una millor qualitat assistencial, mentre que a cures intensives ja hi ha cinc pacients amb coronavirus

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.
L'edifici del centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Les dades de la pandèmia continuen a l’alça. Setanta contagis en les darreres hores fan que els casos actius freguin ja els 1.100. A més, la situació a cures intensives s’ha complicat, amb tres nous ingressos, mentre que Salut ha reobert l’àrea Covid del Cedre i ja hi ha traslladat set padrins que, fins ara, es trobaven a l’hospital.

El coronavirus continua circulant amb massa llibertat pel país, tot i que, cert és, l’actualització d’aquest dimarts, coincidint amb l’anunci d’importants restriccions, llença una dada de nous positius inferior al centenar, a diferència del que havia succeït els darrers dies. Tot just 70. Per tant, ja són 17.185 els contagis diagnosticats al país des de l’esclat de la pandèmia, al març del 2020.

Això es combina amb tot just 52 altes, però encara per sota de les noves infeccions. I, per tant, es tradueix en un nou increment dels casos actius, fins a 1.199. Cal remuntar-se al novembre de l’any passat per trobar una dada tan elevada. En cap de les onades prèvies d’aquest 2021 s’havia arribat a tants contagis actius al mateix temps.

La pressió sanitària va, lògicament, en augment. Especialment a cures intensives, on ja són cinc els pacients ingressats, dos dels quals amb ventilació mecànica. Un d’ells ha tornat al país després d’un tractament fora del país i, justament, s’ha detectat la infecció i, per això, pel seu estat més delicat, s’ha optat per ubicar-lo a l’àrea de màxima vigilància.

 Tretze pacients més es troben a una planta que ha baixat en ocupació pel fet que Salut ha derivat a l’àrea Covid del Cedre a set padrins, sis que provenen de Sant Vicenç d’Enclar i un del mateix hospital. “S’ha obert la planta per donar una millor qualitat assistencial a aquestes persones”, ha comentat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que també ha indicat que la simptomatologia en la majoria de casos és “moderada”.

El titular de sanitat ha recordat que, a banda dels padrins hi ha dos treballadors de Sant Vicenç d’Enclar afectats per la malaltia. A Clara Rabassa, també hi ha dos empleats més que han donat positiu. Per ara, no s’ha detectat cap as entre els residents.

Comentaris (1)

Trending