Set nous pacients Covid ingressats a l’hospital en només un dia

El centre sanitari ha vist incrementar-se de forma important el nombre d’interns, fins a 24, dels quals tres es troben a la unitat de cures intensives, en una jornada amb 68 positius

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

En les darreres hores, la pressió que el coronavirus exerceix sobre l’hospital s’ha incrementat de forma important. El nombre d’ingressats al centre sanitari ha crescut en set persones i també ho ha fet els malalts a la unitat de cures intensives. Cal recordar, a més, que a la planta Covid del Cedre es troben els padrins afectats pel brot detectat a Salita. En les darreres hores, s’han diagnosticat 68 nous positius, amb un nou increment dels casos actius, fins als 570.

En tot just un dia, l’hospital té set nous pacients de coronavirus. Dels 17 de dijous s’ha passat a 24 aquest divendres. D’ells, 21 es troben a planta. Tres més es troben a l’UCI. És a dir, dos més que en la darrera actualització. D’ells, un necessita ventilació mecànica.

La direcció del Cedre envia una carta als familiars on els explica que els padrins traslladats de Salita es troben un “espai totalment diferenciat” i que les visites i sortides programades es mantenen

A banda, hi ha sis padrins interns a la planta Covid del Cedre. Es tracta dels avis provinents de Salita, després del brot que va afectar fins a sis residents i un treballador. Des del centre sociosanitàri, però, s’ha enviat una carta als familiars dels interns on se’ls explica el trasllat dels residents a Salita. Es recorda que se’ls ha ubicat a “un espai totalment diferenciat” tant “pel personal d’atenció directa que hi treballa com pels circuits establerts” que “són específics per tal que no hi hagi creuament de persones ni de productes”.

A banda, es remarca que “a la resta de plantes de la nostra residència no s’ha detectat cap positiu”. Per això, s’indica que, a diferència del que ha succeït a Salita, “les visites dels familiars així com les sortides previstes i ja autoritzades se seguiran realitzant amb tota normalitat”.

A banda de l’increment dels hospitalitzats, també continuen en xifres inquietants els nous contagis. En les darreres hores s’han detectat 68 nous infectats, que eleven el total de pacients durant tota la pandèmia a 8.117. D’aquests, actualment hi ha 570 casos considerats actius. La dada suposa 37 més que dijous. Es confirma, d’aquesta forma, el repunt de l’epidèmia registrat en les darreres setmanes, coincidint amb les festes de Nadal.

El que es manté és l’afectació al sistema escolar. Segueixen sota vigilància activa 13 classes, de les quals quatre amb tots els alumnes confinats a domicili i nou de forma parcial. 39 grups més es troben sota vigilància passiva. 

Comentaris (1)

Trending