Segueixen creixent els positius de coronavirus vinculats als brots d’Arinsal i el Tarter

En el detectat al poble massanenc ja hi ha 35 casos i es tem que pugui seguir creixent els pròxims dies mentre que en l’originat entre temporers d’un restaurant es confia que es tanqui amb els 31 contagis actuals

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la secretària d'Estat, Helena Mas.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la secretària d'Estat, Helena Mas. sfga

Els brots de coronavirus que s’han detectat la darrera setmana al Tarter i Arinsal segueixen provocant nous positius per la malaltia. Entre tots dos, ja s’aproximen als 70 contagis. De fet, es pot dir que suposen la major part de les infeccions diagnosticades els darrers dies. Aquest divendres, Salut ha comunicat 22 nous pacients en les últimes hores, fet que manté estancada a prop dels 300 els casos considerats actius.

Des del Govern es continua fent un seguiment molt acurat dels dos brots que, ha volgut reiterar el ministre de Salut en un comentari per a res improvisat, van tenir el seu origen “en comportaments socials que han facilitat la transmissió del virus”. El nombre de casos provocats continuen a l’alça. En el cas del Tarter, ja són 31 les persones afectades, tot i que es confia que l’ascens es freni aquí.

En les darreres hores s’han diagnosticat 22 casos nous i, de fet, Andorra està a punt de superar les 11.000 infeccions des de l’esclat de la pandèmia, ara fa un any

En canvi, amb el brot d’Arinsal es té la convicció que encara anirà més enllà dels 35 positius detectats fins ara. Des de l’oficina Covid es manté el seguiment de diverses persones que van tenir contacte amb els afectats i es tem que algunes també desenvolupin la malaltia.

El que està clar és que aquests contagis tenen bona part de culpa de l’aturada del descens progressiu dels casos actius que s’havia anat registrant la darrera setmana. Després de caure per sota de 300 dimecres, ara han tornat a créixer. Per ara, tímidament. Aquest divendres se situen en 302, dos més que dijous.

Això és conseqüència, per una banda, de la detecció de 22 nous positius en les darreres hores, que fa que Andorra estigui a punt de superar els 11.000 casos de coronavirus des de l’esclat de la pandèmia, ara ja fa un any. Concretament, la xifra queda, per ara, en 10.998. I, per l’altra, s’han donat vint noves altes.

A l’hospital hi romanen ingressades vint persones. Tretze d’elles, a planta. Set més, a la unitat de cures intensives, de les quals sis requereixen connexió a un ventilador mecànic.

Comentaris (5)

Trending