Salut ofereix ja la tercera dosi al personal sanitari i de les residències

Un cop s’acabi de vaccinar els majors de 65 anys i les persones vulnerables, s’anirà baixant per franges d’edat, sempre amb la condició que hagin passat sis mesos des de la segona tongada

Vacunació d'una de les sanitàries del Cedre.
Vacunació d'una de les sanitàries del Cedre. C. ESTEVE / SFGA

Salut començarà en breu l’administració de la tercera dosi de la vacuna al personal sanitari i dels centres sociosanitaris. Així ho ha anunciat el ministre Joan Martínez Benazet. Les dades epidemiològiques deixen clar que cal més protecció davant un coronavirus que viu un important repunt al país. Dilluns, cal recordar, també s’iniciarà el procés amb les persones majors de 65 anys i aquelles més vulnerables per patologies prèvies que puguin patir.

Benazet assegura que les dades de vacunació a Andorra són bones: el 78,2% de la població major de setze anys té les dues dosis posades. Un índex important i que, ha argumentat el ministre, ajuda a evitar que, per ara, el repunt estigui comportant una pressió excessiva sobre el sistema sanitari. Ara bé, també avisa que una eina clau per evitar que la pandèmia torni a escapar-se de les mans -i, de retruc, obligui a restriccions més dures que tallin en sec la reactivació de l’economia- serà, justament, que més població es vacuni.

Això, ha afirmat, ja estaria passant. El motiu? El fet que a determinats establiments calgui presentar un passaport Covid per poder accedir, com ara les discoteques. L’anunci fet ara fa uns dies hauria generat demandes de persones que, fins ara, eren reticents a vaccinar-se.

I, paral·lelament, també es vol avançar amb la tercera dosi. A partir de dilluns estan cridades persones majors de 65 anys i aquelles que, per patologies prèvies que puguin patir, serien més vulnerables en cas de contagi. També es preveu en breu començar a oferir-la al personal sanitari i al dels centres sociosanitaris. Benazet ha remarcat que es manté la idea de no obligar i apostar pel “convenciment”.

Posteriorment, un cop s’acabi aquesta franja d’edat, s’anirà baixar fins a arribar a tota la població. Això sí, caldrà que hagin passat sis mesos des de l’administració de la segona dosi.

Comentaris

Trending