Quatre casos més de coronavirus a Salita disparen totes les alarmes

Els familiars estan rebent els resultats de les proves de detecció ràpida a què s’han sotmès els residents i personal sanitari després de diagnosticar tres positius aquest dilluns

Imatge de la façana principal de la residència privada Salita.
Imatge de la façana principal de la residència privada Salita. ARXIU

La preocupació comença a ser molt elevada, almenys, entre els familiars dels residents a Salita. Després d’un temps de pau i tranquil·litat, si es pot dir així enmig encara de l’impacte del coronavirus, quatre casos més positius de Covid s’han afegit aquest dimarts als tres que ja es van diagnosticar aquest dilluns. Per molt que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hagi volgut treure ferro a la qüestió, els nous positius han disparat totes les alarmes.

Després de la detecció, dilluns, avançats per l’Altaveu, de dos casos en dos residents que compartien habitació, i que se n’hi afegís un tercer cas al cap de poques hores tal i com ha admès el titular de Salut, aquest dimarts s’ha iniciat una enquesta epidemiològica lligada a noves proves a tots els interns i professionals que treballen al centre. Aquesta nit s’han començat a contactar els familiars per comunicar-los els resultats de les proves. Per ara, s’haurien diagnosticat quatre positius més, tot i que no s’ha especificat si entre el personal o entre els residents.

Professionals del centre sociosanitari Salita.

Relacionat

Benazet confia que el nou brot de coronavirus a Salita “no acabi sent gaire important”

Les fonts consultades han reconegut que el neguit és evident i que s’espera que la menor càrrega vírica que presentaria hores d’ara el coronavirus permeti fer més passatger aquest nou brot, que Martínez Benazet també ha reconegut tot i esperar que no anés a més. Les proves que s’estan fent, de detecció ràpida, són les que es processen per la fórmula TMA de Grífols, que fa que en poca estona es puguin tenir els resultats a l’hospital mateix i no calgui dependre de laboratoris externs.

Les tres primeres persones positives que han fet encendre el pilot i que han originat els exàmens que s’han estat fent aquest dimarts ja van ser traslladades dilluns mateix a la planta Covid de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. El primer d’ells es va començar a trobar malament a la tarda i la prova va sortir positiva. Tenia el coronavirus. També es va fer l’anàlisi al seu company d’habitació i a un altre resident amb què tenia contacte habitual. Tots dos també tenien la infecció, però són asimptomàtics.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending