Benazet confia que el nou brot de coronavirus a Salita “no acabi sent gaire important”

S’estan fent proves TMA a tots els empleats i residents del centre i Benazet admet que els contagis faran que es treballi amb més “prudència” el protocol per permetre les visites de familiars als padrins internats

Professionals del centre sociosanitari Salita.
Professionals del centre sociosanitari Salita. C. ESTEVE / SFGA

El Govern ha iniciat l’enquesta epidemiològica per acotar l’abast del brot de coronavirus detectat a la residència Salita. Es faran proves TMA al personal i als altres residents, per trobar possibles nous casos. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha mostrat confiat que, tot i que pugui trobar-se algun positiu més, l’impacte “no acabi sent gaire important”. Sobre l’origen, tot fa pensar que es troba en el resident i el treballador diagnosticats fa uns dies via test d’anticossos.

Per ara, el brot afecta tres padrins. Tots ells ja van ser traslladats dilluns a la planta Covid de l’hospital de Meritxell. El primer d’ells es va començar a trobar malament a la tarda i la prova va sortir positiva. Tenia el coronavirus. També es va fer l’anàlisi al seu company d’habitació i a un altre resident amb què tenia contacte habitual. Tots dos també tenien la infecció, però són asimptomàtics.

Des del Govern, s'entén que l'origen plausible del brot són els dos positius que van ser detectats gràcies al programa de cribratge poblacional

Un cop aïllats tots tres pacients a l’hospital, al centre sociosanitari s’ha començat a fer una intensa enquesta epidemiològica, incloses proves TMA als treballadors i els usuaris del centre, per intentar localitzar si hi ha alguna persona més infectada. Sobre aquest nou brot, Benazet ha apuntat que l’origen més plausible serien les dues persones -un empleat i un resident- que ara fa uns dies van ser diagnosticats amb la malaltia gràcies al programa de tests dobles.

Ara, però, s’ha d’acabar d’afinar aquesta investigació. Des del Govern s’ha expressat la confiança que, malgrat l’alerta que han generat aquests positius, l’impacte acabi no sent gaire important. “Entenem que, gràcies al cribratge, hi ha poques possibilitats que hi hagi un impacte força gran a Salita”, ha manifestat el titular de Salut.

El ministre ha explicat que es continua treballant en el protocol que s’aplicarà a l’hora de permetre les visites de familiars a les residències sociosanitàries. “Aquests tres casos ratifiquen la precaució i la prudència que volem tenir”, ha comentat. Ara bé, amb cautela però amb la voluntat de fer-ho possible perquè “no és normal i no respecta la dignitat de les persones separar la gent gran de les famílies”.

Sobre aquesta normativa, Benazet confia que pugui ser d’aplicació ja la setmana vinent i ha recordat que podria incloure la realització de proves TMA com a condició sine quan non per poder tenir contacte amb els padrins. “Volem intentar que totes les persones puguin, de forma controlada, tenir l’oportunitat no només de veure’ls a distància”, ha comentat.

Visita d'autoritats a Salita fa poques setmanes.

Relacionat

Dos nous positius de coronavirus fan saltar totes les alarmes a Salita

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending