El programa d’atenció psicològica per la Covid incrementa les sessions per usuari

Des del Govern s’admet que la resposta -25 persones ateses- no és la que s’esperava, però es valora la importància de disposar d’aquesta eina “la necessitin 10, 25 o 50 ciutadans”

Un psicòleg atenent un pacient.
Un psicòleg atenent un pacient.

Salut ha decidit incrementar el nombre de visites incloses en el programa específic d’atenció psicològica per aquelles persones afectades per la pandèmia. En concret, i a petició dels mateixos professionals sanitaris, la cobertura passarà de les actuals vuit sessions a dotze. Fins ara, s’ha atès 25 persones.

El programa, no ho ha negat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha tingut una recepció per sota de les expectatives. En part, això és el que permet incrementar el nombre de visites incloses, a un preu cadascuna de 36 euros. Hi haurà fins a dotze, seguint una petició realitzada pels mateixos psicòlegs. En total, són 18 els professionals que hi prenen part.

“Veiem que és aquesta la utilització que es fa”, ha apuntat el ministre ordinenc, reconeixent que “evidentment, es podria fer més”. Tot i això, ha volgut defensar que “el que cal valorar és que tenim aquesta eina perquè els ciutadans que la necessitin, siguin 10, 25 o 50, hi puguin accedir”. I és que, ha remarcat, “és important que tinguin aquest tractament”.

El programa d’atenció psicològica en el marc de la Covid-19 està obert a persones a partir dels sis anys que hagin patit o bé la malaltia o un procés de dol que hi estigui relacionat. Per accedir-hi, es pot derivar pels metges referents o els psicopedagogs de les escoles. Cada sessió té un cost de 36 euros, dels quals el Govern assumeix el 65% i l’usuari el 35% restant. Hi ha una partida de 225.000 euros destinada a la iniciativa.

Comentaris

Trending