Preocupació pels trastorns en menors: un noi de 14 anys s’enfronta a la policia amb dos ganivets

Dotacions policials van haver de reduir l’adolescent per la força atès que no només no va atendre a raons sinó que la seva agressivitat va anar en augment per la presència uniformada i ara està internat a la planta hospitalària de salut mental

Un cotxe de policia.
Un cotxe de policia. POLICIA D'ANDORRA

Les autoritats sanitàries i policials, fins i tot les judicials en alguns casos, comencen a estar d’allò més preocupades per l’agreujament cada vegada més evident dels trastorns mentals que sofreix una part de la població. I pel fet que aquesta agudització cada cop es veu en persones més joves, sovint menors i com més va de menys edat. El darrer cas el d’un noi de 14 anys que va haver de ser reduït per la força per diverses dotacions policials després que l’adolescent es mostrés molt agressiu i s’arribés a abraonar contra algun dels agents amb dos ganivets de grans dimensions.

La situació, qualificada de molt agressiva quant a l’actitud del menor i de preocupant per com es van desenvolupar els fets i la força que van haver d’emprar els funcionaris policials per reduir el menor -les fonts oficials consultades no han confirmat que s’emprés fins i tot una pistola de descàrregues elèctriques (Taser) però no se n’ha descartat el seu ús davant la gravetat de la situació i el risc que van afrontar els policies-, va succeir aquest dilluns a la tarda a la Cortinada. Al tomb de les 6 de la tarda poc o molt. En un domicili particular.

L’avís a la policia el va donar el SUM, amb la qual cosa això vol dir que ja hi havia una alteració prèvia i, fins i tot, una ordre o ingrés forçós del menor, encara que les fonts policials consultades han assegurat que a nivell del cos de l’ordre no hi havia un coneixement previ de la situació del noi ni cap intervenció aparentment coneguda en relació amb aquest adolescent

L’avís a la policia el va donar el SUM, amb la qual cosa això vol dir que ja hi havia una alteració prèvia i, fins i tot, una ordre o ingrés forçós del menor, encara que les fonts policials consultades han assegurat que a nivell del cos de l’ordre no hi havia un coneixement previ de la situació del noi ni cap intervenció aparentment coneguda en relació amb aquest adolescent. Però el que és clar és que el comportament violent del menor vers els sanitaris va fer que aquests alertessin el cos de seguretat que van haver-se d’acabar desplaçant fins i tot amb una de les dotacions del grup de suport al manteniment a l’ordre, una de les unitats del cos preparades per intervencions de dificultat mitjana-alta.

Suposadament, el menor ja havia brandat algun ganivet. I quan els uniformats van arribar, lluny d’atenuar el seu comportament, el noi encara s’hauria violentat més incrementant de manera molt notable la seva agressivitat i abraonant-se vers algun dels funcionaris brandant dos ganivets de grans dimensions que hauria obtingut del domicili mateix. Va ser en aquest moment, veient un perill real per als agents, que aquests haurien emprat la força que les fonts oficials no han concretat.

Després d’això, el menor va ser assistit mèdicament i amb una ambulància, la que ja tenia prevista el SUM sense que es pensés ni molt menys en l’enrenou i la tensió que durant alguns minuts es va viure, es va traslladar cap al centre hospitalari, on estaria ingressat a la planta dedicada a l’atenció específica en relació amb la salut mental. Aquesta actuació ha generat una notable commoció, pel fet en sí, i augura una primavera complicada. Els canvis estacionals són sovint punts d’inflexió que aguditzen situacions ja de per sí complicades.

Comentaris (18)

Trending