Els padrins immunitzats a les residències podran fer sortides sense limitacions i no usar mascareta

Salut relaxa les mesures vista la bona evolució de les dades epidemiològiques i també amplia de 4 a 6 els usuaris que podran compartir taula a les cases pairals

Exterior de l'edifici del Cedre.
Exterior de l'edifici del Cedre. Altaveu

La bona evolució de les dades epidemiològiques de la pandèmia i de la vacunació ha decidit Salut ha relaxat les mesures restrictives que, des de fa mesos, estaven establertes als centres sociosanitaris. En concret, per aquells padrins que estiguin immunitzats sigui per haver estat vaccinats o per haver passat la malaltia en els darrers sis mesos s’aixeca la limitació de les sortides. També es permetrà que aquests usuaris puguin no dur mascareta dins de les residències.

Les xifres de l’epidèmia continuen amb una clara evolució a la baixa. Això, sumat al fet que la vacunació també avança ha decidit a fer petits canvis en les mesures decretades per mirar de frenar l’expansió del coronavirus. En concret, aquelles que s’apliquen a les residències i centres sociosanitaris i que, des de fa temps, eren força estrictes. Així, s’ha decidit que no es limitarà el nombre de sortides a aquells usuaris que o bé hagin estat vacunats com a mínim amb una dosi des de fa 21 dies o bé hagin passat la Covid-19 en els últims sis mesos.

En tot cas, les famílies que els recullin sí que hauran de presentar una TMA o u n test d’antigen negatiu. Aquesta darrera prova es farà als padrins quan tornin al centre. També s’ha relaxat les mesures pel que fa als cribratges periòdics a residents i professionals, que passaran a fer-se un cop al mes. A banda, s’ha optat per permetre que aquests padrins ja immunitzats puguin no dur mascareta a l’interior de les residències. No l’hauran de portar quan estiguin dins del grup de convivència habitual. L’excepció es farà en el cas que es barregin aquests nuclis “per precaució”.

Pel que fa a les cases pairals, també s’adapta una de les flexibilitzacions que es van adoptar la setmana passada al sector de l’hostaleria. Així s’incrementa de quatre a sis el nombre d’usuaris que poden seure a una mateixa taula. En aquests espais també s’amplia la freqüència amb la qual es fan els cribratges a padrins i treballadors.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending