Sis padrins i un treballador donen positiu a Salita i provoquen l’anul·lació de sortides i visites

Els infectats, que s’han detectat arran d’un cribratge fet aquest dimecres, han estat ingressats a la planta Covid del Cedre i se sumen a la cinquantena de nous contagis que fan superar la barrera dels 8.000 afectats per la pandèmia al Principat

Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari.
Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari. Toni Solanelles

Un cribratge realitzat aquest dimecres a la residència Salita dins del pla de control de la Covid ha permès detectar sis nous casos positius entre els residents i un setè, en aquest cas un treballador. Això ha comportat que s’hagin hagut d’aïllar la resta d’interns de les plantes afectades i que els infectats hagin estat traslladats a la planta Covid del Cedre, que després de moltes setmanes sense tenir ni un sol ingressat ara en rebrà de nou.

Els familiars dels contagiats estan sent informats de la situació alhora que s'han traslladat cap al Cedre les persones infectats. Dels sis padrins afectats, cinc són asimptomàtics. El sisè presenta una afectació, de moment, lleu.

Dels sis padrins infectats, cinc són asimptomàtics i un presenta una afectació lleu

La detecció dels positius ha tingut ja una conseqüència. Ja s’ha comunicat als familiars dels residents al centre que gestiona la multinacional Domus Vi és que se suspenen tant les visites als residents com el fet que aquests puguin sortir a l’exterior.

Els set positius de Salita se sumen a altres diagnòstics realitzats les darreres hores, fins superar, una jornada més, la cinquantena de nous contagis. En concret, 52, que fan que es trenqui la barrera de les 8.000 infeccions des de l’esclat, al març, de la pandèmia. Ja són 8.049 les persones que, en un moment o altre, han emmalaltit amb la Covid-19. D’aquestes, 84 han perdut la vida.

També s’enfila el nombre de casos actius. Hi ha 18 més que dimecres, fins a 533. D’aquests, 17 ingressats a l’hospital de Meritxell, un menys que ahir. 16 pacients romanen a planta i només un a la unitat de cures intensives (UCI), sota ventilació mecànica. Evidentment, la planta Covid del Cedre torna a tenir ocupació, amb els padrins provinents del brot a Salita.

Pel que fa a la població escolar, la situació es manté estable. Continuen amb algun alumne aïllats 13 aules, de les quals quatre amb tots els estudiants confinats a domicili. Hi ha 27 grups més sota vigilància passiva.

Comentaris (1)

Trending