Mor un home de 89 anys ingressat a l’hospital i es disparen els nous contagis: 97 en 24 hores

La pressió sanitària tant al centre hospitalari com al Cedre es manté al mateix nivell que els darrers dies

UNA SANITÀRIA TREBALLANT EN UN BOX DE L'HOSPITAL.
UNA SANITÀRIA TREBALLANT EN UN BOX DE L'HOSPITAL. Altaveu

Un home de 89 anys que estava ingressat a la planta Covid de l’hospital ha mort aquest matí tot esdevenint la víctima oficialment número 85 de la pandèmia. Malauradament, aquesta defunció redueix en un els hospitalitzats a la Nostra Senyora de Meritxell en una jornada en què s’han disparat el nombre de nous contagis: 97 més des de la darrera actualització fa 24 hores. La pressió sanitària, tant al centre hospitalari com al Cedre, es manté, en essència, al mateix nivell que els darrers dies.

Així, segons que ha indicat el SAAS a través de les xarxes socials, a l’hospital hi ha 22 ingressats, disset a planta (els mateixos que fa 24 hores excepte el malaurat difunt, veí d’Escaldes-Engordany de tota la vida i resident a Salita abans d’ingressar a l’hospital però sense vinculació amb el darrer brot) i cinc a l’UCI, tres dels quals amb necessitat de rebre ventilació mecànica. En total hi ha 777 malalts oficialment actius.

A la planta Covid del Cedre s’hi mantenen 23 padrins ingressats, n’hi ha un menys que ahir entre els procedents de Sant Vicenç d’Enclar. Així, són tretze hospitalitzats procedents de Salita, nou de Sant Vicenç d’Enclar i un de la residència L’Albó, de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell.

L’increment tan fort de nous casos és degut als contactes dels positius detectats en els diversos brots, especialment els que tenen a veure amb Sant Vicenç d’Enclar i amb la residència L’Albó. Així, fins ara s’han diagnosticat des de l’inici de la pandèmia fins a 8.586 contagis, dels quals 7.729 a partir de final d’estiu, quan es va iniciar la denominada segona onada.

Classes amb confinats

Després d’uns dies amb treva producte de fer net a les escoles durant les festes de Nadal, aquest dissabte s’han anunciat, de nou, aules amb escolars confinats. En concret, segons les dades oficials facilitades pel ministeri de Salut, hi ha dues classes amb confinaments parcials i dues més amb vigilància passiva, és a dir, han d’estar els seus integrants pendents de possibles símptomes.

Comentaris (4)

Trending