Més neguit a pistes per un brot de Covid entre personal de restauració del Tarter

Grandvalira-Ensisa tanca per prevenció durant el cap de setmana vuit establiments pels cinc casos de coronavirus confirmats i alhora reforça l’oferta de Soldeu

Zona del restaurant Riba Escorxada aquest cap de setmana passat.
Zona del restaurant Riba Escorxada aquest cap de setmana passat.

Un brot de coronavirus que ha obligat a confinar-se, en ser positius, almenys cinc treballadors de l’equip de restauració d’Ensisa, al Tarter, afegeix més neguit a la situació que es viu a pistes. Per evitar ensurts, i després de valorar-ho, els responsables de la societat canillenca de Grandvalira ha decidit tancar per precaució els vuit establiments del sector. Les autoritats sanitàries no havien pas establert la clausura però Ensisa mantindrà la mesura durant aquest divendres, dissabte i diumenge alhora que reforçarà els punts de restauració de Soldeu.

Els empleats de la societat canillenca estan vivint amb molta tensió les darreres setmanes, amb un increment molt notable de l’afluència i els focus posats en si les estacions compleixen o no compleixen els anuncis de Govern i els compromisos als quals hauria arribat amb Ski Andorra. El personal del Tarter, com el de qualsevol estació, té clar que vol treballar. Però també demana fer-ho en les condicions convenients i sense haver d’assumir riscos suplementaris.

Grandvalira han deixat clar que “la prioritat és la seguretat” i que el tancament s’ha acordat malgrat que “el departament de Salut va comunicar que no seria necessari el tancament ja que està molt controlat”: la clausura afecta divendres, dissabte i diumenge dos restaurants, les tres cafeteries, un self-service i dos punts de venda

Fa uns dies que membres de l’equip de restauració, segons fonts properes a l’estació, s’haurien trobat malament. Alguns van donar positiu en el test d’antígens i posteriorment aquest positiu s’ha confirmat a través d’una TMA. Seria el cas, almenys, de cinc persones. La resta de l’equip, com que en principi es treballa amb mascareta, continua als seus llocs de feina amb vigilància passiva i una prova d’antígens cada dos dies. Mentre sigui negatiu, ‘no hi ha problema’. Però s’està a l’espera de noves proves.

Difícilment el contagi s’hauria estès als clients, aquest no és pas el temor que hi ha entre l’equip, però sí que hi ha neguit i tensió per la situació i per la pressió i observança que hi ha. Pressió des de la pròpia companyia, que de cap manera vol perdre vendes. I observança perquè fins i tot el propi Goven, encara que les darreres hores ha rebaixat una mica el to, ha avisat de la massificació que s’està produint en algunes estacions i especialment se citava el Tarter.

 

Davant de tot plegat, per prevenció, s’ha decidit el tancament dels dos restaurants, les tres cafeteries, un self-service i dos punts de venda que hi ha al Tarter. Fonts de Grandvalira han deixat clar que “la prioritat és la seguretat” i que el tancament s’ha acordat malgrat que “el departament de Salut va comunicar que no seria necessari el tancament ja que està molt controlat”. Paral·lelament es destinarien més recursos de restauració a Soldeu per compensar la clausura del Tarter durant el cap de setmana.

Les moltes fonts consultades han reconegut que hi ha clientela més enllà de la que hauria de ser segons els compromisos adquirits. Cert és que a nivell de restauració, mentre es respectin les mesures d’aforament i altres dictades per les autoritats sanitàries, no hi ha limitació en funció del veïnatge o residència, per dir-ho així. Però és de domini públic que a les pistes no només hi està esquiant i estant usant els remuntadors els residents al país.

Francesc Camp, cònsol de Canillo i president d'Ensisa.

Relacionat

Camp respon en nom d’Ski Andorra al Govern: “La situació és la que es va acordar”

“Només cal mirar les matrícules dels vehicles que omplen molts dies l’aparcament, i no estem parlant d’uns pocs que poden ser residents. Estem parlant de centenars i potser algun miler”, han indicat les fonts que han explicat que ‘la trampa’ està en el fet que no sol ser l’estació qui ven directament els forfets, sinó que es fa o a través de paquets hotelers o via portals especialitzats. Les mateixes fonts han indicat que hi ha molta ocupació de segones residències.

Al Tarter, segons les fonts, aquest cap de setmana s’hi espera, o almenys s’hi esperava fins a primera hora d’aquesta tarda, una alta afluència de clients. I no pas tots per anar a dinar o fer esquí de muntanya. Molts, és clar, per esquiar. Segons les fonts, inicialment s’havia previst obrir alguna instal·lació més que fins ara per mirar de rebaixar el nivell de col·lapse o aglomeració que es va viure el darrer cap de setmana, també afavorit, puntualment, per un incident en un telecadira.

Comentaris (11)

Trending