Camp respon en nom d’Ski Andorra al Govern: “La situació és la que es va acordar”

El cònsol de Canillo i president d’Ensisa i de la patronal de l’esquí nega que visitants esquiïn i assegura que les estacions “l’únic que estan fent és sobreviure amb unes pèrdues del 90%”

Francesc Camp, cònsol de Canillo i president d'Ensisa.
Francesc Camp, cònsol de Canillo i president d'Ensisa. ARXIU

El cònsol de Canillo, president d’Ensisa (Soldeu-el Tarter) i Ski Andorra, Francesc Camp, visiblement molest, ha negat rotundament que no s’estigui complint el compromís pactat amb el Govern en relació amb l’ús de les pistes i la no obertura a turistes. Camp ha assegurat que “la situació és la que es va acordar” i ha recordat que els visitants, excepte esquiar usant els remuntadors, poden fer totes les activitats que vulguin als camps de neu, des d’acudir en restaurants a fer esquí de muntanya.

Camp s’ha mostrat molt tens quan se li ha demanat per la qüestió. Tant per les consideracions fetes pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, com per les diferents imatges que han anat transcendint especialment durant el cap de setmana i al Tarter. I enmig d’aquest aparent enuig, el cònsol i president d’Ski Andorra ha explicat que les estacions el que estan fent és “sobreviure, amb unes pèrdues de més del 90%. Aquesta és la notícia i no la resta”.

Joan Martínez Benazet, en compareixença al Consell General.

Relacionat

Martínez Benazet a Ski Andorra: “El compromís és el que és”

Enfadat, Camp ha vingut a dir que les imatges que es van veure del Tarter aquest cap de setmana  eren molt parcials i en certa manera interessades. “Hi ha hagut moments puntuals, com ara una avaria al sector de Ribaescorxada” que hauria comportat acumulació de persones en altres sectors o llocs. El cònsol ha arribat a interpel·lar als periodistes sobre si hi havia algú que hagués estat present de les 9 del matí a les 5 de la tarda per saber si realment hi havia hagut tanta aglomeració,

En aquest sentit ha dit que hi ha un màxim de 4.500 o 5.000 de mitjana diària i que tot i que hi ha “menys quilòmetres d’esquí, no hi ha cap problema a l’aire lliure”. A més, ha assegurat que s’estan complint escrupolosament les normes d’higiene, d’aforament… “no ens hem de preocupar”, ha dit. I quan se li ha recordat que el que també s’havia de complir és que no esquiessin turistes, un altre cop molest és quan ha recordat que els visitants poden fer les activitats que s’escaigui a la neu i el seu entorn (esquí de muntanya, restauració, passejar) excepte fer esquí alpí amb ús de remuntadors.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending