Martínez Benazet a Ski Andorra: “El compromís és el que és”

El ministre de Salut evita donar més detalls sobre l’anàlisi que va anunciar en relació a la “massificació” a les estacions però deixa clar que es referia al fet que només poden esquiar els residents

Joan Martínez Benazet, en compareixença al Consell General.
Joan Martínez Benazet, en compareixença al Consell General. Toni Solanelles

Visiblement tens, incòmode, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha deixat clar aquest dimarts, per si a algú li havia quedat dubtes després de les seves manifestacions del dia abans que quan es referia al fet que les estacions s’estan saltant el compromís d’Ski Andorra es referia al fet que al seu dia es va acordar que només podrien esquiar els residents al país. I que aquesta premissa no s’està complint.

Martínez Benazet va afirmar en la compareixença de dilluns per fer l’evolució de les dades sanitàries que el Govern avaluaria la “massificació” advertida durant el cap de setmana i va deixar entreveure que si calia s’emprendrien accions. L’anunci va encrespar el sector de l’esquí, que havia vist un forat de negoci tot i quedar, és clar, molt lluny de les xifres d’una temporada normal. A alguns companys al gabinet del titular de Salut tampoc no se’ls haurien posat bé les manifestacions de Martínez Benazet.

D’aquí que el responsable de Salut, que s’ha referit a la qüestió amb posterioritat a la compareixença davant la comissió legislativa de Sanitat i a petició dels periodistes, ha evitat pronunciar-se sobre un eventual avenç de l’anàlisi anunciada. I ha deixat clar que es mantenia en allò que havia dit i que no aniria més enllà. Demanat si es referia al pacte que Govern va comunicar en dues ocasions de forma oficial que no s’obrien les pistes més enllà dels residents, Martínez Benazet ha confirmat que justament es referia al que s’havia anunciat en comunicats oficials.

Una imatge del Tarter aquest dissabte.

Relacionat

Govern lamenta que Ski Andorra no estigui complint els compromisos sobre els esquiadors forans

I ha recordat que “el compromís és el que és, i si no s’ha respectat…” I és que no seria la primera vegada que de forma privada, és clar, el Govern ha hagut de fer algunes advertències a alguna societat explotadora, sobretot a una de Canillo, per accidents que han ofert ciutadans francesos que, teòricament, no haurien d’haver pogut esquiar a Andorra. L’executiu tem qualsevol reacció de França. Per acabar-ho d’adobar, aquest cap de setmana passat, al Tarter hi va haver incidents amb dues cadires del telecadira de la Llosada.

En una, els afectats eren madrilenys. Cert que a Madrid no hi ha confinament perimetral i era una de les opcions que es van posar sobre la taula, que es poguessin obrir les pistes a aquells ciutadans espanyols de zones no aïllades. Però justament fa vuit dies el Govern va emetre el segon comunicat oficial en què deixava clar que les pistes continuaven sent d’ús exclusiu per als residents.

Comentaris (6)

Trending