Més de 300 donacions en la col·lecta d’estiu de la Creu Roja

Malgrat el bon resultat de la campanya, en la qual ha col·laborat MoraBanc, es remarca la necessitat de seguir recollir sang, ja que les reserves tant a Catalunya com a França estan sota mínims

La campanya s'ha fet durant tres dies a Andorra la Vella, a la seu de MoraBanc.
La campanya s'ha fet durant tres dies a Andorra la Vella, a la seu de MoraBanc. CREU ROJA

La campanya de donació de sang impulsada per Creu Roja i que s’ha celebrat aquesta setmana a la sala d’actes de MoraBanc ha aconseguit arribar fins a les 310 d’efectives, d’un total de 329 persones. Malgrat el bon resultat, que supera la barrera de 300 que s’havien marcat els impulsors, es vol recordar que les reserves actuals, tant a Catalunya com a França, estan sota mínims. Per tant, s’insta a qui no hagi participat en aquesta iniciativa que ho faci en altres col·lectes.

La campanya s’ha desenvolupat al llarg d’aquesta setmana. Després d’un primer dia, dimarts, més fluix, l’afluència tant de dimecres com dijous va incrementar-se de forma important i va superar el centenar de persones. Gràcies a això s’han assolit 329 donacions, de les quals 310 són efectives.

Tot i complir i superar l’objectiu marcat de 300 donacions, des de la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang insisteixen en el fet que actualment és un moment crític pel que fa a les donacions. Per això, s’anima perquè aquelles persones que no hagin participat en la campanya, ho facin en altres punts habilitats.

Ara mateix, a Catalunya les reserves garanteixen cobrir les necessitats dels cinc pròxims dies, quan per ser òptim haurien de ser vuit o nou dies. De la mateixa manera, l’Établissement Français du sang està duent a terme una forta campanya definida com a emergència vital, ja que la situació és molt complexa i posa en risc el fet de poder curar persones i respondre a necessitats bàsiques.

La propera campanya a Andorra es farà al setembre, quan de nou es podrà registrar com a donant de medul·la òssia. No obstant això, des de l’entitat es recorda que les necessitats de sang no minven i que als països veïns se segueixen organitzant al llarg de l’estiu campanyes de donacions, que es poden consultar a les mateixes pàgines web dels organismes oficials.

Etiquetes

Comentaris

Trending