Madrid autoritza l’Alt Urgell i la Cerdanya a fer el salt a la fase 3 del desconfinament

El govern espanyol accepta la petició de la Generalitat i les mesures anticoronavirus es relaxaran a les comarques veïnes, que veuran amplia l’aforament de comerços i restaurants

Vista general de la Seu d'Urgell.
Vista general de la Seu d'Urgell.

El govern espanyol ha acceptat la proposta de la Generalitat de Catalunya per fer que, a partir de dilluns, la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran salti a la fase 3 del desconfinament. Per tant, les comarques catalanes veïnes de la Cerdanya i l’Alt Urgell faran un pas més en el procés de desescalada. El canvi suposa l’increment de l’aforament dels restaurants i terrasses, així com el nombre de parades dels mercats a l’aire lliure.

El passat dilluns, la Generalitat ja va avançar que, vistes les bones dades sanitàries a les comarques de la regió sanitària pirinenca, demanaria a l’executiu espanyol poder fer un nou pas en el procés de desconfinament. La mesura també es demanava per altres dues regions, Camp de Terragona i Terres de l’Ebre. Aquest divendres, ha arribat la decisió i, en aquest cas, és positiva.

Per tant a partir de dilluns, l’Alt Urgell i la Cerdanya veuran relaxades les seves mesures de confinament. El principal canvi es veurà tant als comerços com a bars i restaurants. Així, les terrasses d’aquests darrers establiments veuran incrementada la seva capacitat, fins al 75% de les taules permeses. A l’interior dels locals, l’aforament passarà a ser del 50% i es podrà consumir a la barra, tot i que guardant una separació de dos metres entre els clients.

Els mercats a l’aire lliure també surten guanyant amb el canvi. Així, podran incrementar la seva activitat fins al 50% de les parades o bé tenir més espai per permetre garantir una distància de seguretat entre els visitants.

Pel que fa a la resta de Catalunya, Madrid ha acceptat la proposta de la Generalitat. Per tant, Barcelona i la seva àrea metropolitana passen a la fase 2, on també entrarà Lleida, tot i els dubtes dels darrers dies, i on ja hi era Girona.

Vista general de la Seu d'Urgell, que passarà dilluns a la fase 3 si ho autoritza el govern espanyol.

Relacionat

La Generalitat vol que l’Alt Urgell i la Cerdanya passin dilluns vinent a la Fase 3

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending