La Generalitat vol que l’Alt Urgell i la Cerdanya passin dilluns vinent a la Fase 3

El govern català ha analitzat les dades sanitàries dels darrers dies a la regió i considera que són prou positives per fer la proposta a Madrid, que l’haurà d’autoritzar

Vista general de la Seu d'Urgell, que passarà dilluns a la fase 3 si ho autoritza el govern espanyol.
Vista general de la Seu d'Urgell, que passarà dilluns a la fase 3 si ho autoritza el govern espanyol.

Les comarques catalanes veïnes de l’Alt Urgell i la Cerdanya podrien fer el proper dilluns el pas cap a la fase 3 del desconfinament a Espanya. Així ho ha proposat la Generalitat, atesa la bona evolució de l’evolució de l’epidèmia del coronavirus a aquests territoris. Això permetria ampliar l’aforament dels locals comercials fins al 50% i el de les terrasses, al 75%.

Les dades sanitàries han estat favorables els darrers dies a les regions catalanes properes. I, per això, la Generalitat ja ha avançat que proposarà al govern espanyol que la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Ara, igual que la del Camp de Tarragona i la de Terres de l’Ebre, saltin a la fase 3 de la desescalada. Ara falta el vistiplau de l’executiu de Madrid, tot i que tot fa pensar que, com en les anteriors peticions, arribarà.

Amb aquest nou salt, les mesures es relaxaran encara més. Així, es podran fer reunions de fins a 20 persones, tant a domicilis com a l’aire lliure. També s’incrementarà l’aforament interior dels restaurants i bars, amb l’opció de consumir a la barra i podran posar-se en marxa discoteques i locals d’oci nocturn, a un terç de la seva capacitat.

D’aquesta forma, la regió continua la bona evolució, ja que saltaria de fase tot just dues setmanes després de l’anterior canvi. Quedaria, per tant, a dues setmanes més de completar el desconfinament.

Etiquetes

Comentaris

Trending