Lleugera disminució del nombre de contagis, amb 327 en les últimes hores

Els casos actius s’han reduït fins als 4.771 i mantenint-se una pressió baixa al sistema sanitari, amb 10 persones hospitalitzades

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

L’onada provocada per la variant Òmicron sembla que comença a alentir-se. Ho fa de forma subtil, i mantenint xifres elevades, però que s’estan reduint lleugerament dia a dia. Així, el departament de Salut ha detectat 327 contagis en les darreres hores, que situen els casos actius en 4.771. Al sistema sanitari, com ja s’ha estat donant, la pressió continua sent relativament baixa, amb 10 persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Aquest dimecres, per tant, la xifra de casos actius continua situant-se bastant per sobre dels 4.000. Les altes que s’han detectat en les darreres 24 hores han estat 350, un nombre una mica inferior del que s’observava els darrers dies. El ministre Portaveu, Eric Jover, que ha estat l’encarregat de traslladar l’actualització sanitària, ha assenyalat que “els casos actius continuen sent importants, però veiem com les infraestructures sanitàries estan protegides”.

Pel que fa a l’hospitalització, es mantenen les mateixes 10 persones que ja hi eren ingressades ahir. Sis d’elles estan a planta, mentre que quatre continuen a l’UCI, tres que requereixen ventilació mecànica. Tal com ha assenyalat Jover, es pot observar que la pressió sobre el sistema sanitari és molt inferior que en altres ocasions, en què la incidència ha estat més baixa del que és ara. Pel que fa a les escoles, hi ha 49 classes sota vigilància activa, i 204 en vigilància passiva, demostrant la forta afectació que té òmicron sobre el sistema educatiu.

El procés de vacunació de la població continua al seu ritme habitual. Jover ha apuntat que un 82’4% dels majors de 16 anys ja té la pauta completa i que un 57’9% ha rebut la dosi de reforç. Des d’ahir s’han administrat 36 primers vaccins i 5 segons. Els esforços se centren ara en les terceres dosis, que s’han inoculat 310 en les darreres 24 hores.

A banda, Jover ha anunciat que dilluns es prendrà, finalment, una decisió sobre el preu de venda dels tests d’antígens. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar recentment que s’havia trobat la fórmula perquè l’import rondés els dos euros, més barat que a Espanya, i que els distribuïdors serien les farmacèutiques. En aquest sentit, Jover ha assegurat que continuen treballant plegats per poder tancar finalment el cost exacte.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending