L’hospital inicia dilluns un pla per reprogramar visites o proves anul·lades per la pandèmia

Caldrà seguir tot un seguit de recomanacions -ser puntual, dur mascarets, limitar el nombre d’acompanyants- tant en les consultes externes com en anar al CAPs o al centre hospitalari

Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital.
Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital. Toni Solanelles

L’hospital i els centres d’atenció primària (CAP) començaran dilluns a tornar a la normalitat. A reiniciar les activitats ordinàries que durant setmanes han quedat aparcades per culpa de l’epicentre de la pandèmia del coronavirus. Així, cada servei ha analitzat les prioritats entre aquelles visites o proves que al seu moment es van anul·lar i a partir de dilluns es començaran a reprogramar.

El retorn a la nova normalitat afecta tant l’hospital, com el servei de consultes externes com els CAPs, i caldrà sent conscient que s’ha de ser molt curós amb les mesures que es dictin i que caldrà complir, atès que els centres sanitaris són un dels principals focus de possible rebrot del coronavirus. Així, tant a les visites concertades a consultes externes, com al centre hospitalari com als CAP caldrà seguir una sèrie de recomanacions; com ara un sol acompanyant per usuari, ser puntual no venir ni abans ni després de l’hora programada, mantenir la distància de seguretat entre 1,5 a 2 metres, utilitzar mascareta i rentar-se les mans abans d’entrar i en sortir amb gel hidroalcohòlic.

 Aquest pla incorpora mesures de seguretat molt més estrictes, tant per als pacients com pels professionals

El pla dissenyat pel SAAS tindria per objectiu reprendre progressivament l’activitat ajornada amb les màximes garanties de seguretat, ja que els entorns sanitaris seran, sens dubte, un dels focus on hi haurà un risc més alt què l’epidèmia pugui rebrotar. Aquest pla incorpora mesures de seguretat molt més estrictes, tant per als pacients com pels professionals. Dins d’aquest marc s’han de prioritzar noves formes d’atendre als malalts on ha de guanyar molta importància l’atenció sanitària a distància, l’hospitalització a domicili, i la incorporació de l’ús de noves tecnologies i sistemes d’informació.

Cada servei i especialitat del SAAS, s’ha dit ja, ha fet una identificació i categorització de les patologies més comunes basant-se en la necessitat d’abordar-les amb més o menys priorització, basant-nos en la millor evidència disponible que identifiqui el potencial impacte en la vida de les persones relacionat amb la seva demora en resoldre-les. A poc a poc s’anirà contactant amb els pacients por oferir-los noves dates d’atenció, alhora que els centres sanitaris també estaran oberts a rebre noves demandes.

També s’ha dut a terme l’anàlisi de la remodelació d’espais i dels circuits organitzatius assistencials i de suport administratiu i logístic per a implementar aquesta nova activitat adaptada a les noves normes de seguretat establertes. La planificació pel que fa a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell comprèn la disponibilitat permanent i ràpidament ampliable de llits per a potencials malalts Covid i la possibilitat d’una obertura esglaonada de llits d’UCI més enllà de la capacitat habitual, en cas de ser necessari.

Etiquetes

Comentaris

Trending