El Govern signa l’acord amb el Bisbat d’Urgell per al centre residencial a l’antic seminari

L’espai es rehabilitarà i es condicionarà per poder oferir programes assistencials i altres serveis relacionats amb la salut mental i dels quals s’encarregarà el grup Benito Menni Germanes Hospitalàries

Moment de la signatura del conveni entre les tres institucions per al centre de salut mental.
Moment de la signatura del conveni entre les tres institucions per al centre de salut mental. Bisbat d'Urgell

En el marc de la taula de salut mental, celebrada fa dues setmanes, el Govern anunciava la intenció d’arribar a un acord amb el Bisbat d’Urgell per poder ubicar un centre residencial a l’antic seminari. El conveni s’ha signat aquest dilluns amb la presència, també, del grup Benito Menni Germanes Hospitalàries, que s’encarregarà d’oferir els programes assistencials i els serveis de les instal·lacions, que es rehabilitaran i es condicionaran amb aquest propòsit.

El Bisbat d’Urgell, el ministeri de Salut i Benito Menni CASM, de la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, han signat aquest matí un acord per al desenvolupament de serveis de salut mental. Aquest conveni busca donar resposta a les necessitats detectades de disposar d’instal·lacions i serveis a la Seu d’Urgell, la zona més pròxima al Principat, i poder facilitar la relació entre els malalts i les famílies, s’assegura des del Bisbat. Així mateix, es tractarà d’un centre que estarà a disposició de la ciutadania de les comarques pirinenques, i no únicament d’Andorra.

Un moment de la trobada a la seu de Ràdio Andorra.

Relacionat

Andorra aposta pel centre residencial a l’antic seminari de la Seu per dur-hi persones amb trastorns

L’acord preveu la localització i equipaments necessaris en els espais que el Bisbat ha ofert, situats a l’edifici Seminari Diocesà, com ja s’havia avançat a la taula de salut mental. Serà el Bisbat d’Urgell qui s’encarregui de rehabilitar-los i condicionar-los per poder oferir diferents serveis. Des de l’ens es destaca l’atenció a persones d’edat adulta que precisin fases d’hospitalització de mitja o llarga estada; l’atenció en l’etapa infantojuvenil, en règim tant d’ingrés com d’hospitalització parcial i la col·laboració en activitats docents i de recerca.

Serà el grup Benito Menni CASS qui s’encarregarà d’oferir els serveis, que es basen en el model de recuperació, centrat en la persona, en què la continuïtat assistencial i l’acompanyament del cicle vital són claus. Les tres institucions, amb el suport tècnic de la Fundació Unió Catalana d’Hospitals, ja han establert reunions per al desenvolupament de les diferents accions.

Comentaris (8)

Trending