Govern contacta amb França per confirmar que els andorrans que hi arribin amb avió han de fer la PCR

Els treballadors fronterers i els viatgers que es desplacen en transports terrestres no estaran obligats a presentar-la

Control de passaport a l'aeroport Charles de Gaulle de París en una foto d'arxiu.
Control de passaport a l'aeroport Charles de Gaulle de París en una foto d'arxiu. Altaveu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha manifestat que es mantenen contactes amb França per veure com afectaran les restriccions de viatge que ha anunciat el país veí. En un principi, no n'hi ha si el viatge es fa amb cotxe o amb tren. Si no hi ha un canvi fruit de les negociacions que es mantenen amb França, els andorrans que hi arribin amb avió també hauran de portar un test PCR.

S'estén així als viatgers europeus una mesura que fins ara s'aplicava només als de fora de la Unió Europea (UE), als quals se'ls demana també fer quarantena d'una setmana. Els treballadors fronterers i els viatgers que es desplacen en transports terrestres no estaran obligats a presentar una PCR negativa, així com tampoc ho estaran les persones que viatgin per motius essencials.

L'anunci de l'Elisi arriba unes hores després que els líders europeus obrissin la porta a augmentar les restriccions als desplaçaments per frenar l'expansió de la Covid-19 i les noves variants. Ara, França se suma a altres estats europeus com Bèlgica, els Països Baixos o Espanya que demanen una PCR negativa per entrar al país en avió.

Martínez Benazet ha dit que s'ha explicat a les autoritats franceses la gestió que s'està fent de la pandèmia a Andorra. Les noves mesures entraran en vigor aquest diumenge. El govern francès manté que la demanda del test PCR és per a tots els països d'Europa.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending