El Govern es torna a endarrerir en la implantació del tercer pagador generalitzat

No serà fins a finals del 2023 o principis del 2024 que es tindrà enllestit, mentre que els actes de farmàcia s’espera que siguin una realitat abans d’estiu

Una imatge de la seu de la CASS.
Una imatge de la seu de la CASS. Toni Solanelles

El tercer pagador generalitzat haurà de tornar a esperar. Almenys, fins a finals del 2023 o principis del 2024. Així ho ha assegurat la secretària d’Estat en funcions, Helena Mas, aquest dijous, després de dir que no vol acotar els terminis. Malgrat això, existeix la possibilitat real i sòlida que els actes de farmàcia es posin en marxa abans de l’estiu.

A finals del 2022 es va assegurar que durant el primer semestre de l’any es generalitzaria el tercer pagador, que es va posar en marxa a l’octubre per als majors de 65 anys. Mas, però, ha allargat el termini. Finals del 2023, com a mínim, principis del següent o durant el primer any de legislatura. És a dir, cap data concreta i terminis per definir. El que es té relativament clar és que els actes de farmàcia pot estar abans d’estiu.

En aquest darrer cas, Mas ha assenyalat que “estem treballant en la recepta electrònica per facilitar els processos”. El motiu principal que s’ha donat, però, per l’endarreriment de la generalització del tercer pagador és que “no es vol col·lapsar el sistema”. Mas ha explicat que “hem d’anar veient els assoliments i que se solidifiqui abans de poder portar endavant una generalització”. Ha volgut destacar, però, que “s’està treballant, estem incorporant col·lectius i s’ha d’anar a poc a poc”.

Etiquetes

Comentaris

Trending