França no eximeix del test PCR els andorrans que arribin amb avió

La mesura entra en vigor aquest diumenge i afecta tots els països d'Europa, formin part o no de la UE

Cartells informatius de la Covid-19 a l'aeroport Charles de Gaulle l'estiu passat.
Cartells informatius de la Covid-19 a l'aeroport Charles de Gaulle l'estiu passat. Altaveu

Fora dubtes. El ministeri d'Afers Exteriors de França ha publicat les noves mesures per accedir al país amb avió. Així, tots els viatgers que hi arribin des de qualsevol país europeu hauran d'haver-se fet 72 hores abans d'emprendre el viatge una PCR. Aquesta mesura, però, no s'aplica als qua arribin amb tren, cotxe o als treballadors fronterers.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet va dir divendres en roda de premsa que el Govern mantenia contactes amb l'ambaixada de França a Andorra per saber l'abast d'una mesura que ara ha quedat negre sobre blanc.  Martínez Benazet es va mostrar comprensiu amb l'augment de les restriccions als viatgers que arribin a França tot i la repercussió sobre el Principat. "Els països s’estan blindant i això de forma indirecta ens afecta a nosaltres per l’arribada de turistes al nostre país”

A la pregunta sobre el fet de limitar els controls als viatgers que arriben amb avió o amb vaixell, fonts del ministeri d'Exteriors francès han dit a l'Altaveu que controlar les entrades amb tren o amb cotxe suposa muntar un dispositiu considerable i que no es disposen de prou mitjans per a efectuar-lo.

La situació de la pandèmia a França està descontrolada per l'arribada de la nova soca anglesa i no es descarta un tercer confinament. Està pràcticament descartada l'obertura dels remuntadors mecànics de les estacions el mes de febrer i ja es comenta que els bars i els restaurants no podran obrir fins el mes d'abril o el de maig. En aquest sentit, la mateixa font ha indicat que el govern francès es dona dues setmanes de termini per comprovar l'efecte del toc de queda avançat a les sis de la tarda per prendre la decisió sobre el tercer confinament.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending