França amplia l'inici del toc de queda a les sis de la tarda a tot el territori

Els viatgers que entrin des d'un país de fora de la Unió Europea hauran de presentar un test PCR negatiu i confinar-se durant set dies

Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dijous.
Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dijous. Altaveu

El toc de queda a partir de les sis de la tarda s'aplicarà a totes les regions de França a partir d'aquest dissabte. Així ho ha anunciat aquest dijous el primer ministre, Jean Castex. Fins ara s'aplicava a 25 departaments i a la resta començava a les vuit del vespre i acaba a les sis del matí. Això implicarà que els comerços han de tancar abans d'aquesta hora i només es podrà circular per motius essencials com els laborals o per anar a buscar els infants a l'escola. Els equipaments culturals continuaran tancats.

Castex no ha descartat un tercer confinament si la situació empitjora. Cada dia es comptabilitzen uns 16.000 nous casos al país i ja hi ha 250.000 persones vacunades. La pressió als hospitals és elevada amb gairebé 25.000 persones ingressades i 3.000 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Castex ha explicat que han passat les festes de Nadal sense un augment important dels casos "gràcies al comportament responsable de la població".

En referència a les escoles, el ministre de Salut, Olivier Véran ha anunciat que continuarà la vigilància perquè el consell científic recomana no tancar-les, tot i que la variant anglesa té més incidència sobre els infants i els joves. Véran ha dit que es mantindrà la vigilància a les fronteres. Els viatgers que entrin des d'un país de fora de la Unió Europea hauran de presentar un test PCR negatiu i confinar-se durant set dies. La mesura també s'aplicarà als territoris d'ultramar i quedaran exempts els treballadors transfronterers i els essencials.

Pel que fa a les escoles, queden suspeses les activitats esportives i extraescolars a l'interior dels centres i es reforçarà el control sanitari als menjadors. Es farà un cribratge massiu als alumnes i docents. Els estudiants universitaris de primer any podran tornar a les classes presencials en grups reduïts a partir del dia 25.

Sobre les vacunes, Castex ha dit que a final de mes hi haurà un milió de persones vacunades. A partir del pròxim dilluns estaran oberts 700 centres de vacunació i que hi podran accedir també les persones que presentin una de les patologies que comportin un alt risc de contraure una forma greu del virus. La campanya, segons Castex, "permet esperar que sortim d'aquesta crisi a l'estiu". França rebrà 500.000 dosis setmanals de les vacunes Moderna i 150.000 de les Pfizer.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending