Espot intercedirà per garantir un acord entre Salut i els psicòlegs, que ja han apropat postures

El cap de Govern preveu participar en la reunió prevista la setmana vinent on s’espera reconduir la situació, després que Benazet avanci que s’acceptaran “la majoria” de “suggeriments” fets des del Col·legi

Espot vol donar un cop de mà al ministre de Salut per tancar la polèmica amb els psicòlegs.
Espot vol donar un cop de mà al ministre de Salut per tancar la polèmica amb els psicòlegs. SFGA

Govern i col·legis de psicòlegs han començat a reconduir la polèmica que els ha enfrontat les darreres setmanes a compte del pla d’atenció per a afectats per la pandèmia. L’entitat ha fet arribar a Salut una sèrie de suggeriments per modificar el conveni que se signarà amb els professionals i el ministre, Joan Martínez Benazet, ha avançat que s’acceptaran. Es confia que tot es pugui desencallar la setmana vinent en una reunió en la qual també hi participar el mateix cap de l’executiu, Xavier Espot.

El programa havia de començar dilluns de la setmana passada però tot es va aturar vist el clar desacord entre col·legi i el ministeri. A més, malgrat els intents de Salut de seduir alguns professionals, només dos van acabar acceptant signant el conveni. Benazet ha admès que els toca acceptar bona part de les postures que finalment s’han fet arribar des de l’entitat que aplega els psicòlegs.

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas.

Relacionat

Només dos psicòlegs han signat el conveni amb Salut pel programa Covid

El col·legi, de fet, ja ha enviat un correu electrònic “amb suggeriments per modificar el conveni”. I, ha avançat el polític ordinenc, “la majoria d’ells s’incorporaran”. De fet, això comportarà que els dos psicòlegs que ja l’havien signat hagin de tornar a fer-ho. Això sí, tot està pendent d’una darrera reunió la setmana vinent. “Volem cloure el procés de negociació i el treball”, ha explicat Benazet.

De fet, en aquesta trobada hi participarà el mateix cap de Govern, Xavier Espot. Així ho ha revelat Benazet, tot i que no ha detallat els motius d’aquesta presència. Tot fa pensar que el màxim responsable de l’executiu vol intervenir per garantir que res es torna a torçar i que, ara sí, el pla d’atenció psicològica als afectats per la pandèmia podrà tirar endavant.

Comentaris

Trending