Només dos psicòlegs han signat el conveni amb Salut pel programa Covid

Salut admet que el suposat interès de diversos professionals s’ha traduït només en dues firmes a la vegada que proposa tirar endavant amb el servei a l’espera d’introduir canvis que es puguin acordar en una comissió de seguiment

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas. SFGA

El programa específic d’atenció psicològica per la Covid segueix, per ara, encallat. Salut intenta reconduir les evidents diferències amb el Col·legi, un fet que, tot fa pensar, esdevindrà necessari per tirar endavant la iniciativa. I és que, almenys per ara, són pocs, molt pocs, els professionals que han accedit a signar directament el conveni amb Govern. Tot just dos. Massa pocs per pensar que el servei es pot posar en marxa en pocs dies si no canvia molt la situació.

La idea inicial era que aquesta setmana ja es poguessin atendre els primers usuaris. No ha estat pas possible. El desacord amb el Col·legi, i potser fins i tot alguna cosa més que desacord, ho manté embarrancat. I no sembla pas que la pressió que s’ha intentat fer des de Salut contactant directament amb psicòlegs hagi funcionat.

Oficialment, eren i serien un nombre important els facultatius que, pel seu compte i risc, haurien parlat amb Govern oferint-se a signar el conveni. La realitat, però, sembla ben diferent. La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha hagut de reconèixer, després de preguntar-li en fins a tres ocasions, que, ara per ara, el document només ha estat rubricat per dos professionals. Xifra, evidentment, molt baixa per poder realment iniciar amb força un programa que, ara fa uns dies, va ser anunciat amb bombo i plateret.

El president dels psicòlegs, Òscar Fernàndez,  i una altra de les components de la junta, Sònia Bigordà, en una compareixença.

Relacionat

Els psicòlegs passen la pilota a Salut i eixamplen una mica més les diferències

I, per ara, ha quedat en tot just això. En un anunci. L’enfrontament amb el Col·legi és evident i, malgrat que s’assegura que s’intenta reconduir, per ara el discurs segueix sent el mateix que ara fa una setmana o que dilluns passat. El programa ha de començar “de forma imminent”. Per ara però, no hi ha cap data prevista.

Mas ha insistit que, a banda dels dos psicòlegs que ja haurien signat conveni, “hi ha altres que han mostrat interès”. Però tot fa pensar que fins que no s’aconsegueixi un acord amb el Col·legi, poca cosa es podrà fer. La secretària d’Estat ha apuntat una possible via de compromís. “El que volem és establir una comissió de seguiment del programa perquè, si cal, des del Copsia es puguin fer propostes o aportacions. És on pensem que es podria anar ajustant tot”, ha comentat.

Per ara, però, tot segueix sense aclarir-se. Que hi ha ganes des de Salut de tirar endavant un programa que es considera necessari és clar. El dubte és si aconseguirà desencallar la situació per fer-lo realitat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending