Es dispara el nombre d’hospitalitzats per una pandèmia descontrolada del tot amb més de mil malalts

Durant el cap de setmana s’han notificat 403 nous contagis de Covid, i dels 1.081 casos actius n’hi ha 22 d’ingressats, dos dels quals a l’UCI i ventilats

Una ambulància estacionada davant l'hospital.
Una ambulància estacionada davant l'hospital. Toni Solanelles

La pandèmia marxa sense treva. El cap de setmana ha estat especialment virulent en l’expansió del coronavirus. 403 casos s’han notificat des del divendres, situant el nombre de malalts actius en més de mil, en concret, 1.081. I el que encara és pitjor: hi ha 22 persones hospitalitzades, més el doble que divendres. L’única sort, per dir-ho d’alguna manera és que hi ha una persona menys a l’UCI. Són dues i totes dues ventilades mecànicament.

Només durant la segona onada de la pandèmia -ara estaríem a la sisena- hi havia dades tant dolentes com les d’ara a nivell de contagiats actius. De fet, llavors n’hi havia uns quants més. Cert també és que la pressió hospitalària era molt més alta. També marxa descontrolada la situació a nivell educatiu, amb un increment significatiu de centres escolars amb aules totalment o parcialment aïllades.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 17.115 persones -403 més des de la darrera actualització- i es registren un total de 15.903 altes -270 més. El total de defuncions fins a la data, que sortosament no ha variat, és de 131. Actualment hi ha 1.081 casos actius: 20 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (tretze més que divendres) i dues (una menys) a l’UCI –totes amb ventilació mecànica–.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 70 aules en vigilància activa –8 total i 62 parcial– i 54 en passiva. Això comporta que hi hagi tres aules més en confinament total i dotze més que tenen aïllat algun dels seus integrants. En total, doncs, n’hi ha quinze més amb confinaments totals o parcials. Set aules més que divendres estan sota vigilància passiva. És a dir, amb els seus integrants observant símptomes i possibles afectacions.

Comentaris (29)

Trending