En marxa la segona tanda del cribratge massiu per detectar anticossos

Els més de 60.000 ciutadans que van realitzar la primera fase de les proves als diferents ‘stop labs’ reinicien avui la ‘visita’ als laboratoris mòbils

La segona fase del cribratge s'ha posat en marxa avui, per exemple, a Andorra la Vella, amb la supervisió de Conxita Marsol.
La segona fase del cribratge s'ha posat en marxa avui, per exemple, a Andorra la Vella, amb la supervisió de Conxita Marsol. TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

La segona fase del cribratge ciutadà massiu ja està en marxa. I com va passar en la primera tongada per detectar quines persones del Principat han estat en contacte amb el coronavirus, excepte molt petites disfuncions, els laboratoris mòbils de tot el país s’han posat en funcionament novament aquest matí sense problemes. I esperant que hi hagi el mateix volum de participació que en la primera volta, tot i que els dubtes que ha generat el test en alguns ciutadans deixa ara la resposta en l’aire.

 

Són una mica més de 60.000 persones que haurien d’acudir als ‘stops labs’. En la primera fase van ser 69.661 els ciutadans que van fer-se les proves. Però no són pas tots els que s’esperen als laboratoris mòbils comunals, atès que els professionals sanitaris ja s’han fet el segon test a l’hospital. I també els voluntaris i els seus familiars han passat ja a sotmetre’s als tests. És a partir d’ara quan es començarà a visualitzar la confiança de la ciutadania en l’operatiu que està defensat a pany i forrellat pel Govern.

La parròquia que més gent mobilitza, és clar, és la d’Andorra la Vella. Les 18.000 persones que s’han sotmès al test d’immunitat a la Covid-19 a la capital durant la primera fase iniciada el 4 de maig tornaran a fer-se la prova d’anticossos a partir d’avui dilluns i durant un període de 10 dies. Per evitar col·lapses puntuals i assegurar que tot funcioni correctament, tal com ha succeït en la primera fase de les proves, es demana a tothom que hi acudeixi exactament el mateix dia i hora, però dues setmanes després, que a la primera cita.

La cònsol major confia que continuï l’actitud participativa, exemplar i cívica dels ciutadans de la parròquia en la segona fase dels tests. Conxita Marsol agraeix la puntualitat i predisposició de tothom que ha fet que tot l’operatiu s’hagi desenvolupat de manera fluïda i no s’hagi registrat cap incident destacable. Andorra la Vella disposa de nou de 14 ‘stop labs’ per a vehicles on des d’avui es reprenen els tests d’immunitat al coronavirus a l’aparcament Centre Ciutat, en els quals han de venir obligatòriament tots els membres de la unitat familiar; i de 2 laboratoris més al Centre de Congressos per a les persones que es desplacen a peu. En funció de l’afluència, s’adapta el nombre de taules operatives (a tall d’exemple, aquest matí estaven habilitades 11 zones de tests per a vehicles). Tothom ha d’acudir als llocs amb la mascareta posada i amb el carnet de la CASS.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending