Quatre persones, dues provinents del brot al Cedre, ingressades a l’hospital amb Covid-19

El nombre d’avis contagiats s’ha incrementat fins als 13 i hi ha 5 professionals de la residència també malalts; per ara, com a mesures s’ha obligat el personal a tornar a portar mascareta, però no s’han suspès les visites

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El brot de coronavirus que es va detectar la setmana passada al Cedre ha anat incrementant a poc a poc el nombre d’afectats. Ja són tretze els padrins que s’ha contagiat amb la Covid-19. Dos d’ells, vist que tenen simptomatologia “moderada” han estat traslladats a l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Se sumen a dues persones més que també es troben a planta després d’haver agafat el coronavirus.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària va informar el passat divendres d’aquesta situació. Inicialment, s’havien detectat quatre positius. A partir d’aquí, es van prendre petites mesures, com ara demanar al personal de la residència que portin mascareta. En canvi, no s’han suspès visites.

La malaltia, però, ha avançat i ha acabat afectant diversos usuaris més. Fins a tretze, segons ha informat Govern, dos més que els indicats aquest migdia des del SAAS a demanda d’Altaveu. D’aquests, dues persones han estat enviades a l’hospital de Meritxell, ja que presentaven un grau de simptomatologia “moderat”. Es considera més convenient prendre aquesta mesura de prevenció extra.

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre està situat a Santa Coloma

Relacionat

Brot de Covid-19 al Cedre amb quatre residents aïllats

A planta -en cap cas a cures intensives- es troben amb dues persones més. Es tracta de pacients contagiats i que s’ha optat pel seu ingrés hospitalari per fer un millor seguiment de la situació. En total, Salut té comptabilitzats fins a 35 casos actius de Covid-19.

Pel que fa al brot del Cedre, els altres padrins contagiats es mantenen internats al centre sociosanitari. Evidentment, amb les mesures de seguretat per intentar que no hi hagi més contagis. També les segueixen els cinc membres del personal que han donat positiu.

Comentaris (3)

Trending