Dos nous pacients a l’UCI per culpa del coronavirus

La tensió sobre el servei segueix en augment, amb onze persones ingressades de les quals vuit amb respiració mecànica

Accés a les instal·lacions hospitalàries.
Accés a les instal·lacions hospitalàries. ARXIU

La tensió que provoca el coronavirus sobre la unitat de cures intensives (UCI) segueix en augment. En les darreres hores, dos nous pacients amb la Covid-19 han hagut de ser ingressats al servei de màxima vigilància de l’hospital de Meritxell. Per tant, ja són onze els que es troben en aquesta àrea del centre sanitari. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, en les darreres hores s’han detectat 62 nous casos així com una davallada de la taxa de reproducció, que frega l’1.

Lleugerament, sí, però la pressió sobre el sistema sanitari s’ha tornat a incrementar en les darreres hores. Un pacient més en comparació al balanç que des del SAAS es va fer el diumenge. Per tant, ja són 37 les persones ingressades a l’hospital per culpa de la Covid-19. D’aquestes, 26 es troben a planta i, el que és més preocupant, onze a l’UCI. Dues persones més hi han ingressat. D’aquestes, vuit requereixen ventilació mecànica.

Sobre la situació a aquest servei, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha admès que es vol seguir amb atenció, tot i assegurar que s’està lluny d’un risc de col·lapse. Ha recordat que es pot ampliar fins a 38 les places i que, en canvi, sumant pacients amb i sense Covid, només hi ha 14 ingressats. “Ni tant sols estem al 50% de capacitat, com sí que passa a altres països”, ha indicat.

La dada positiva que es destaca des del Govern és que la taxa de reproducció ha baixat fins a 1,02

A la planta especialment habilitada al Cedre per pacients Covid hi ha una millora de la situació, amb tres pacients menys. En total, disset, dels quals cinc provinents del brot a Salita, deu a Sant Vicenç d’Enclar i un de l’Albó, a més d’una persona derivada des del servei d’urgències de l’hospital.

En les darreres hores, Salut ha diagnosticat 62 nous pacients amb coronavirus, fet que situa el total des de l’inici de la pandèmia en 9.145. Tornen a créixer també els casos actius, fins a 855, 17 més que diumenge. La dada positiva, s’ha volgut remarcar des del Govern, és la davallada de la taxa de reproducció, fins a un 1,02.

Al sistema escolar, també s’incrementa el nombre d’aules colpejades pel coronavirus. De les 30 que diumenge estaven sota vigilància activa -amb alumnes aïllats al domicili- s’ha passat a 38. D’aquestes, sis tenen tots els seus estudiants confinats, mentre que 32 de forma parcial. 28 grups més estan en situació de vigilància passiva.

Per això, ha volgut fer una crida perquè hi ha una major participació en els cribratges voluntaris que es realitzen entre la comunitat escolar. Des de l’inici al novembre, s’han fet gairebé 8.000 tests, amb 22 positius detectats (0,28%). Des del gener, ja són més de 3.500 les proves realitzades, amb dotze contagis diagnosticats, el 0,33% del total.

Etiquetes

Comentaris

Trending